Київський забудовник Микитась проведе за ґратами ще 2 місяці

676 0
Суд зменшив Микитасю суму застави на 15 млн грн
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

ВАКС ще на 2 місяці продовжив тримання під вартою колишньому нардепу і скандальному забудовнику Максиму Микитасю. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
 
«ВАКС ще на 2 місяці продовжив тримання під вартою колишньому нардепу, який обвинувачується у пропозиції рекордного хабара за можливість будувати метро в місті Дніпро», - йдеться у повідомленні.
 
7 лютого 2023 року у ході підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила строк дії запобіжного заходу для Микитася, який обвинувачується у пропозиції надання 22 млн євро міському голові міста Дніпра за сприяння у будівництві метрополітену в місті Дніпро, у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 85 млн грн.
 
Зазначимо, що попереднім рішенням суду було визначено заставу у 100 млн грн.
 
Дію запобіжного заходу продовжено до 7 квітня 2023 року.
 
Також суд відмовив стороні захисту в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. Наступне засідання призначено на 23 лютого 2023 року.
 

Нагадаємо, 18 жовтня минулого року Микитась був затриманий за підозрою у пропозиції хабаря міському голові Дніпра Борису Філатову за контракт на будівництво у місті метрополітену. У грудні детективи НАБУ та прокурори САП завершили розслідування у цій справі. Водночас Микитася обвинувачують в іншій справі, розслідуваній НАБУ та САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії, яка наразі слухається в суді. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!