Київ

«Київтеплоенерго» отримали річний обсяг промислової солі для хімводоочищення вартістю $1,8 млн

547 0
З її допомогою очищуватимуть воду з Дніпра, Десенки та озера Тягле, яку тепловики Києва використовують для виробництва теплоносія.
Фото: КП «Київтеплоенерго» / Facebook

Фото: КП «Київтеплоенерго» / Facebook

У рамках проєкту енергетичної безпеки Агентство США з міжнародного розвитку надали технічну допомогу КП «Київтеплоенерго». Комунальники отримали річний обсяг промислової солі для хімводоочищення вартістю 1,8 млн доларів США. Про це повідомили у «Київтеплоенерго».

Через бойові дії українські теплопостачальники втратили доступ до соляних шахт Соледару. Однак завдяки USAID були створені альтернативні ланцюги постачання промислової солі. Усього оператори централізованого теплопостачання Запоріжжя, Одеси, Харкова, Кропивницького, Теплодара, Білгорода-Дніcтровського, Подільська, Вінниці, Хмельницького, Ізмаїлу, Львова і Луцька отримали від USAID ПЕБ у якості технічної допомоги близько 6,2 тис. тонн промислової солі, з них більше 2,6 тис. тонн – Київ. Це майже річний запас промислової солі, необхідний столиці для забезпечення потреб теплопостачання. Загальна вартість наданої КП “Київтеплоенерго” промислової солі становить 1,8 млн доларів США.
 
 
Комунальники зазначають, що без системи хімводоочищення у воді утворюватиметься осад, а сульфат кальцію, силікати, сполуки марганцю й міді – кристалізуються при високій температурі. Це призводить до передчасного пошкодження обладнання та мереж, а також призводить до збільшення споживання електроенергії, зменшення ККД. Саме тому очищення води вважається необхідною передумовою сталого теплопостачання. Відповідно, на усіх теплоджерелах Києва є системи хімічного очищення та підготовки води.
 
 
Як ми писали раніше, комунальники замінили аварійний трубопровід у Подільському районі Києва.
Фото: КП «Київтеплоенерго» / Facebook

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!