Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19

6763 0
Лікування важкого хворого на Covid-19 на день вартує від 3 до 5 тисяч гривень.
Фото: freepik

Фото: freepik

Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня потребують дофінансування по медичних пакетах на надання допомоги хворим із коронавірусною інфекцією. Приміром, Центру легеневого здоров’я бракує мільйона гривень щомісяця, щоб надавати висококваліфіковану допомогу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Читайте також: Історія одного весілля або Чому через нехтування карантинними правилами можна скалічити чиїсь долі

За його словами, ці два заклади беруть на себе найважчих пацієнтів області, але їм не вистачає коштів на дороговартісні медикаменти і кисневе забезпечення.

«Ми з обласного бюджету стараємось дофінансувати, знайти 158 мільйонів гривень, щоб допомогти з медикаментами, киснем та засобами захисту для основних двох лікарень, які беруть на себе найважчих пацієнтів», – повідомив Іван Собко.

Із суми НСЗУ головним лікарям цих закладів вкрай важко сформувати бодай місячний запас засобів індивідуального захисту і медикаментів.

За словами Івана Собка, минулого тижня голова ЛОДА Максим Козицький підписав чергове розпорядження про виділення 580 тисяч на медикаменти і кисень та дороговартісні антибіотики для інфекційної лікарні.

Читайте також: Чому львів'яни почали говорити, що коронавірус – вигаданий

Посадовець сказав, що лікування важкого хворого на Covid-19 на день вартує від 3 до 5 тисяч гривень. За його словами, Центру легеневого здоров’я бракує орієнтовно по мільйону гривень дофінансування щомісяця.

«Любомир Рак (директор ЦДЗ) розповідає, що ще три місяці тому кожен другий пацієнт не потребував кисню. Тепер уже потребує кожен – або кисневу маску, або ШВЛ. Раніше йому вистачало однієї бочки кисню на місяць, на три тижні, зараз йому вистачає на три доби. Covid-19 робить кисневозалежною людину, яка має хронічні захворювання», – наголосив він.

За його словами, міністерство перегляне фінансування закладів по «ковідних» пакетах.

Читайте також: Лікарням обіцяють покрити різницю у фінансуванні, якої їм бракує

Зазначимо, що станом на 11 серпня у Львівській обласній інфекцій лікарні лікують 198 пацієнтів, а в Центрі легеневого здоров’я – 176.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!