Китай скасував останні антиковідні обмеження і дозволив туристичні подорожі – ЗМІ

1151 0
В уряді КНР очікують, що цього сезону подорожуватиме близько 2 мільярдів людей, що майже вдвічі більше, ніж минулого року, і складе до 70% рівня допандемійного 2019 року.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Відсьогодні в КНР скасовуються останні обмеження, пов’язані з жорсткою політикою «нульового COVID», і всім бажаючим дозволяється в’їзд на територію материкового Китаю, про це повідомляє Reuters, пише Укрінформ.

Зокрема, з 8 січня скасовується вимога перебувати на карантині після прибуття до КНР, остання з політики «нульового COVID», яка повинна була захищати жителів Китаю від коронавірусу, але також фактично на три роки відрізала їх від решти світу.

Відкриття кордону відбулося після початку традиційного періоду подорожей напередодні святкування Нового року за місячним календарем, коли китайці з усіх куточків країни повертаються до своїх рідних міст.

До пандемії цей період подорожей у Піднебесній був найбільшою щорічною міграцією людей у світі.

В уряді КНР очікують, що цього сезону подорожуватиме близько 2 мільярдів людей, що майже вдвічі більше, ніж минулого року, і складе до 70% рівня допандемійного 2019 року.

Також очікується відновлення туристичних поїздок китайців за кордон, зокрема, до популярних серед жителів Китаю Таїланду та Індонезії.

Позитивні очікування від повного відкриття Китаю демонструють і інвестори, сподіваючись на істотне пожвавлення другої за величиною економіки світу обсягом до 17 трильйонів доларів, яка наразі демонструє найнижче зростання майже за півстоліття.

У неділю Китай також відновив видачу паспортів і віз для жителів материкової частини країни та звичайних (туристичних) віз і посвідок на проживання для іноземців.

Водночас, зауважує Reuters, уряди деяких країн стурбовані сплеском захворюваності на COVID-19 у Китаї після скасування жорстких антиковідних правил і вводять обмеження для мандрівників із цієї країни.

Як повідомлялося, в грудні минулого року уряд КНР припинив сувору політику «нульового COVID», яка супроводжувалася відстеженням контактів хворих та обов’язковим карантином, після чого кількість захворювань почала стрімко зростати.

Із 5 січня ряд країн Євросоюзу запровадили вимогу обов’язкового тестування на COVID-19 для мандрівників із Китаю з огляду на спалах інфекції в країні. Раніше про такі ж обмеження на мандрівників з Китаю, Макао й Гонконгу оголосили у США, Канаді, Австралії та низці інших країн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!