Китайська компанія відремонтує дорогу Стрий – Тернопіль

2175 0
Укравтодор підписав два контракти з китайською компанією «Xinjiang Communications Construction Group».
фото: zpi.com.ua

фото: zpi.com.ua

Укравтодор підписав два контракти із китайською компанією «Xinjiang Communications Construction Group» на загальну суму 95,8 млн доларів США на виконання дорожніх робіт в Україні, інформує Урядовий портал.

За першим контрактом, на автомобільнійдорозі Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через Вінницю, км 291+240 – км 332+052) проведуть ремонтні роботи, щоб покращити безпеку руху на дорозі. Сума контракту – 38,5 млн. доларів.

Другий контракт передбачає реконструкцію і капітальний ремонт автомобільноїдороги Київ – Харків – Довжанський (км 210+000 – км 333+250). Сума контракту – 57,3 млн доларів.

«Надзвичайно важливі два моменти: це перший досвід китайської компанії в Україні і це, фактично,відновлення співробітництва України з міжнародними фінансовими організаціями у дорожній сфері», –наголосив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Нагадаємо, Державне агентство автомобільних доріг України має намір реалізувати проект нового автобану Львів-Будапешт через пункт перетину «Дийда»У межах реалізації цього проекту «Укравтодор» спільно зі Світовим банком почали підготовку pre-feasibilitystudy проекту будівництва (реконструкції) дороги І категорії Львів-Мукачево. Ця ділянка дороги має спростити транспортне сполучення між Україною та Угорщиною, а також зняти навантаження з контрольно-пропускного пункту «Чоп-Захонь», на який наразі припадає основна частина вантажних автомобільних перевезень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!