На правах реклами

Китайське свято весни у Львові: що подивитись?

2927 0
Ті, хто завжди мріяв познайомитись із культурою Піднебесної, зможуть насолодитись роботами китайських митців, що завітають до Львова. Завдяки мистецькому проекту «Радісне свято Весни» вони продемонструють майстерність у бойових мистецтвах, співу та грі на музичних інструментах.
фото: ua.korrespondent.net, www.mansana.com

фото: ua.korrespondent.net, www.mansana.com

З нагоди свята Весни, яке щорічно відзначається у Китаї, у Львові відбудуться виступи артистів Чженчжоуського театру опери та балету, представників Шаоліньської школи бойових мистецтв «Тагоу» з міста Денфен. Також для львів’ян заграють на старовинних китайських інструментах.  

В рамках святкування, львів'яни матимуть нагоду побачити танець лебедів й танець з віялами. Їх покажуть худодній колектив Чженчжоуського театр.

Зокрема, від послухати відувачі матимуть змогу послухати віртуозні інструментальні соло на старовинних китайських інструментах Ерху та Чжен.

Ерху - оригінальна двострунна скрипка з металевими струнами. Останнім часом до ерху звернулися  рок-музиканти. Тож у Львові на ньому заграє засновник і фронтмен американської групи Hsu-nami Джек Сю та український колектив Flеur.

А родзинкою Свята стане шоу літаючих шаолінських монах, які є учнями найвідомішої школи бойових мистецтв Шаолінь «Тагоу» (Shaolin Tagou). Вихованці школи не тільки літатимуть і стрибатимуть, але й супроводжуватимуть демонстрацію бойового мистецтва на сцені Національної Опери України гучними вигуками зі зброєю в руках. Кульмінацією виступу китайських шаолінів стане демонстрація неймовірних можливостей людського організму: розбивання заліза об голову, проштрикування скла тонкою голкою і відколювання шматка металу пальцем.

Проект «Радісне свято весни» організовано за підтримки Міністерства культури Китайської Народної Республіки, за сприяння Міністерства культури України та Посольства Китайської Народної Республіки спільно з Культурно-дослідницьким центром України та Китаю.

«Радісне свято Весни» відбудеться 4 березня о 19:00 в Львівському оперному театрі імені Соломії Крушельницької.

Придбати квитки можна за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!