У понеділок в Україну прибудуть китайські тести на коронавірус

1958 0
Це лише перша партія гуманітарної допомоги. Наступна прибуде за декілька днів.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Український борт доставить із Китаю експрес-тести, маски, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби для подолання коронавірусу. Попередньо літак прибуде в Україну в ніч з неділі на понеділок.

Про це повідомили на своїх сторінках у Фейсбук міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Читайте також: Експрес-тести не є рятівні. Що потрібно знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

Зокрема, за словами Кирила Тимошенко, просто зараз у Китаї довантажується український літак Збройних Сил України. На борту: лабораторні тести, експрес-тести, маски, дезінфектори, апарати ШВЛ.

Як уточнив Дмитро Кулеба, завантаження борту відбувається у китайському місті Гуанчжоу.

Повідомляється, що  це лише перша партія гуманітарної допомоги. Наступна прибуде за декілька днів.

«Завтра ввечері очікуємо літак у Києві», – каже  Тимошенко.

За даними медіа, літак має повернутись в Україну в ніч на понеділок, орієнтовно о 3 годині ночі на військовий аеродром в Борисполі.

Раныше, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна отримала першу партію експрес-тестів для виявлення коронавірусу від інституту НАНУ та очікує ще 10 млн тестів з Китаю.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!