Китайський коронавірус визнали пандемією

2162 0
У ВООЗ також закликають не панікувати.
Фото: УП

Фото: УП

Епідемію коронавірусу у світі визнали пандемією. Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус на пресконференції.

«ВООЗ цілодобово проводив оцінки спалаху, і ми занепокоєні як тривожним рівнем поширення й складністю, так і тривожним рівнем бездіяльності. Ми, відповідно, ухвалили рішення, що COVID-19 можна вважати пандемією», – заявив глава ВООЗ.

При цьому Тедрос Гебреєсус наголосив, що оголошення пандемії не змінює «оцінки загрози від нового коронавірусу, того, що робить ВООЗ і того, що мають робити країни». У ВООЗ також закликають не панікувати.

«Пандемія – це не те слово, яке можна використовувати несерйозно чи недбало. Це слово, яке в разі неправильного використання може посіяти необґрунтований страх чи невиправдане прийняття того, що боротьбу завершено, призводячи до відворотних страждань і смертей», – додав він.

Нагадаємо, що в Україні оголосили карантин, що передбачає призупинення навчального процесу та обмеження проведення масових закладів. Від завтра львівські школи, садочки та вищі навчальні заклади зупиняють навчальний процес, а роботодавцям рекомендують організувати роботу дистанційно.

Додамо, що пандемією називають надзвичайно сильну епідемію, що поширюється на території всієї країни, сусідніх держав та багатьох країн світу. Йдеться про розповсюдження захворювання, яке має глобальний вплив на все суспільство і супроводжується неконтрольованим поширенням збудника. Це також супроводжується масштабними важкими захворюваннями та численними смертями людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!