Японці виділять кошти на обладнання для львівського ОХМАТДИТу

2164 0
Японія вирішила виділити 335 тисяч доларів на поліпшення рівня освіти і медичного обслуговування в Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Черкаській областях.
фото: uk.wikipedia.org

фото: uk.wikipedia.org

Церемонія підписання проектів відбулася за участю посла Японії в Україні Шигекі Суми і представників громадських організацій, передає кореспондент Українських Новин з місця подій.

«Японія давно займається підтримкою для забезпечення людської безпеки. Раніше забезпечення безпеки означало армію, але зараз потрібно підтримувати кожну людину … Найважливіше для країни – це підвищення рівня медичних послуг і освіти для дітей. З цієї точки зору, я дуже радий, що сьогодні ми зможемо підписати ці проекти», – сказав посол.

Проекти спрямовані на модернізацію медичного обладнання в Рогатинської центральної районної лікарні (Івано-Франківська область), Львівської обласної клінічної лікарні «ОХМАТДИТ», Жашківської центральної районної лікарні, Катеринопільської центральної районної лікарні (обидва – Черкаська область).

Крім того, Японія також має намір надати допомогу в поліпшенні санітарних умов в дитячих садах Ужгорода (Закарпатська область), зокрема буде закуплено медичне обладнання.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі створюють унікальну їдальню

Дані проекти будуть реалізовано в рамках програми допомоги щодо проектів людської безпеки «Кусаноне». Згідно роздаткових матеріалів, з 2002 року в рамках цієї програми реалізовано 97 проектів на загальну суму 7,1 млн доларів. Із березня 2014 року Японія вже надала 1,85 млрд доларів фінансової допомоги Україні.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!