Через високий ризик захворіти на правець і дифтерію киян закликають вакцинуватися

1802 0
Щеплення необхідно робити один раз 10 років, починаючи з 16 років.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Киянам радять пройти вакцинацію від правця та дифтерії, відповідно до календаря вакцинації, через те, що в умовах війни зріс ризик захворіти на ці недуги. Про це повідомляє перший заступник голови Київської МДА Микола Поворозник. 

Зазначають, що правець передається при потраплянні до рани забрудненого ґрунту, через травмування гострими предметами чи уламками деревини. Дифтерія передається найчастіше повітряно-крапельним шляхом, факторами передавання також можуть бути предмети побуту. 

Читайте також: У Києві розпочався прийом документів до першого класу

«Зараз ризик отримати травму значно зростає, так само й загроза правцю. Нагадаю, він передається при потраплянні до рани забрудненого ґрунту, через травмування гострими предметами чи уламками деревини. Можливість захворіти дифтерією в умовах скупчення і переміщення великої кількості людей також збільшується. Тому не зволікайте, порадьтеся зі своїм сімейним лікарем і зробіть щеплення проти правця та дифтерії», – пояснює Поворозник.

Усі дорослі мають робити щеплення проти правця та дифтерії відповідно до календаря вакцинації: один раз на 10 років, починаючи з 16 років. За словами першого заступника голови КМДА, в усіх комунальних закладах вакцина є. Вона безкоштовна. 

Нагадаємо, з понеділка, 2 травня, сервісні в усіх районах Києва вестимуть особистий прийом споживачів центри «Центру комунального сервісу». Їх режим роботи та адреси доступні за посиланням

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!