Кияни пропонують створити реабілітаційний центр у садибі Дмітрієва на Подолі

790 0
Нещодавно садибу повернули у власність міста
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

На сайті Київради зареєстровано петицію з про створення музею архітектури з реабілітаційним центром для військових в садибі Дмитрієва на Подолі.

Автором петиції є відомий київський активіст Дмитро Перов, який давно опікується долею садиби, яку намагались знести, а ділянку забудувати.

Нагадаємо, у січні Касаційний Адміністративний суд у Складі Верховного Суду визнав Садибу Дмитрієва комплексною пам’яткою архітектури і повернув до власності територіальної громади Києва. Таким чином суд відхилив апеляцію ОАСК про позбавлення комплексу охоронного статусу.

Нагадаємо, у серпні 2022 року суддя Північного апеляційний господарського суду скасувала рішення про повернення до комунальної власності Садиби Дмитрієва 19 століття на Подолі. Тож тоді рішенням суду, п'ять історичних пам’яток повернулися у власність ПП «Конвалія-Нерухомість», яка планувала зведення ТРЦ на їх місці.

У ЗМІ неодноразово пов’язували фірму з Михайлом Охендовським та Олександром Клименком. Останній дотепер переховується від правосуддя на території Російській Федерації.

Додамо, Садиба Дмитрієва на Хорива, 2 – назва комплексу історичних будівель 1830-1910-х років на історичному Подолі, під Замковою горою. Це останній збережений архітектурний ансамбль садибного типу на Подолі.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!