Киянин Ігор Клименко став найкращим студентом світу

1035 0
Ігор отримав 100 тис. доларів на розвиток свого винаходу – Quadcopter Mines Detector, робота для розмінування.
фото: фейсбук

фото: фейсбук

Студент фізико-математичного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського» Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією премії Global Student Prize. Про це повідомила громадська діячка, голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

Під час тижня ООН в Нью-Йорку, окрім заслуженого визнання та золотої статуетки з рук президента Клінтона, Ігор отримав 100 тис. доларів на розвиток свого винаходу – Quadcopter Mines Detector, робота для розмінування. Створити такого робота Ігор мріяв з 2014 року – після першого вторгнення росії в Україну, а за останні два роки створив перший прототип і презентував його на численних інноваційних виставках. 

Читайте також: Два львівські виші потрапили у ТОП-5 найкращих університетів України

«Винахід Ігоря допоможе зберігати життя мирних людей та військових. Знаю, що Ігор гучно впроваджуватиме позитивні зміни на глобальному рівні а його перемога ще раз показала світові – Україна – це держава вільних, розумних, нескорених людей, які залишаються драйверами розвитку навіть під час війни», – пояснила громадська діячка.

Для довідки

Всесвітню студентську премію Global Student Prize заснували компанія Chegg.org у партнерстві з організація Varkey Foundation. Премію запровадили, щоб висвітлювати зусилля незвичайних студентів у всьому світі, які змінюють наш світ на краще. Global Student Prize – «донька» Глобальної премії для вчителів Global Teacher Prize.

 Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!