«Київводоканал» отримав 35 генераторів від ЮНІСЕФ

697 0
Київводоканал отримав від ЮНІСЕФ 35 генераторів, 26 з них вже доставлено в столицю.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

«Київводоканал» отримав від ЮНІСЕФ та Асоціації «Укрводоканалекологія» генератори для забезпечення об’єктів компанії автономними джерелами живлення. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Днями «Київводоканал», за сприяння Асоціації «Укрводоканалекологія», отримав від міжнародної гуманітарної організації ЮНІСЕФ генератори. Загальна їх кількість ‒ 35, наразі в столицю вже доставили 26 генераторів. Ще 9 передадуть невдовзі», ‒ повідомив Віталій Кличко.

У випадку обстрілів та пошкодження критичної інфраструктури генератори підключатимуть до невеликих водопровідних станцій та артезіанських свердловин Троєщини та Оболоні. Це дасть можливість забезпечити водою ці житлові масиви.

Читайте також: у приміщеннях Київводоканалу проводять обшуки

Водночас як зазначив Кличко, через відсутність електроенергії та тиску в системі, вода може не доходити на верхні поверхи багатоквартирних будинків, адже її подача все ж залежить від роботи насосів, які працюють від електрики.

 

Мер столиці подякував ЮНІСЕФ та всім міжнародним партнерам, які допомагають столиці та Україні вистояти в умовах варварської війни.

Нагадаємо, що це вже не перша допомога партнерів ‒ у грудні Київ отримав від Риги 49 генераторів та теплові гармати.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!