Лабораторія Держпродспоживслужби на Львівщині почала робити ПЛР-тести на коронавірус

2327 0
Лабораторія може робити 30 тестів на добу.
Фото: freepik

Фото: freepik

Тестування методом полімеразної ланцюгової реакції розпочали робити у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області. Про це повідомили в ЛОДА.

Читайте також: Чи варто бігти в аптеку за швидким тестом на коронавірус. Пояснення лікарки

«Держпродспоживслужба має підписаний договір із Лабораторним центром, тож зможе частково розвантажити їхніх фахівців», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

За словами керівника Головного управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області Євгена Баркита, сьогодні розпочали тестовий режим роботи.

«Ми почали роботу із перевіреними Лабораторним центром зразками, аби розуміти чи наші висновки збігаються. Якщо похибок не буде, то почнемо роботу у повному обсязі. Ми зможемо робити 30 тестів на добу. Більшої кількості опрацювати не зможемо, адже покладені на нас обов’язки все одно мусимо виконувати», – наголосив Євген Баркит.

Лабцентр забезпечить Дерпродспоживслужбу захисними костюмами та витратними матеріалом для тестування.

Читайте також: У Львові показник, який дозволить послабити карантин, перевищений удвічі

Нагадаємо, що ПЛР-аналізи є найбільш точним методом визначити коронавірус в організмі людини. На Львівщині ці аналізи роблять у Львівському обласному лабораторному центрі, лабораторії львівського військового госпіталю, Центрі легеневого здоров’я та у медуніверситеті. Також нещодавно у Львові почали робити ІФА-тести на антитіла до коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!