Лабораторія на колесах та «Парта Центуріон». Які послуги пропонують львівські лікарні

2250 0
Чим більше медичні заклади вилікують пацієнтів, тим більше отримають коштів.
Фото: itmed.org

Фото: itmed.org

Отримати медичну допомогу кожен пацієнт може як у будь-якій лікарні в межах свого міста чи регіону, так і в інших областях України. Чим більше медичні заклади вилікують пацієнтів, тим більше отримають коштів. Безоплатно і в повному обсязі медичні послуги у львівських лікарнях можна отримати за скерування від сімейного лікаря. Якщо направлення нема, лікарня може запропонувати послуги на платній основі.

Кожна лікарня намагається запропонувати якщо не унікальну, то таку послугу, якої немає практично більш ніде із медичних закладів міста. Тvoemisto.tv зібрало такі послуги у добірку. Серед них – операції з видалення пухлин за допомогою робота Da Vinci, операції на глаукомі апаратом «Парта Центуріон» чи спірографія, яка досліджує функції легень. 

Перше територіальне медичне об’єднання

У Перше територіальне медичне об’єднання входять три лікарні – Лікарня Святого Пантелеймона, Лікарня Святого Луки та Лікарня Святого Миколая.

Читайте також: Де у Львові переселенцям безкоштовно отримати медичні послуги

Лікарня Святого Пантелеймона

Унікальним у лікарні є відділення трансплантації. У центрі пацієнти можуть стати на листок очікування, пройти обстеження, безкоштовно отримати трансплантацію (в тому числі й від родинного донора) та пройти повний курс реабілітації після пересадки органу. Лінічна входить до державного пілотного проєкту розвитку трансплантології, тому трансплантація в лікарні є безкоштовна.

Робот-хірург Da Vinci, який застосовують при видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у гінекології та кардіохірургії. Робот ювелірно і надточно допомагає видаляти найдрібніші пухлини.

Центр хірургії об’єднує відділення у складі блоку торако-абдомінальної травми, блоку хірургії та мікрохірургії, гнійно-септичного блоку та блоку панкреатобіліарної рентген-інтервенційної ендоскопії.

У лікарні діє Центр серця і судин, де надають невідкладну медичну допомогу у важких станах за допомогою найсучасного медичного обладнання:

  • апарату штучного кровообігу Maquet
  • апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації Maquet
  • апарату для ротаційної тромбоеластометрії ROTEM
  • апарату для моніторингу гемодинаміки PICCO
  • модуля безперервного моніторингу сатурації змішаної венозної крові
  • монітора церебральної оксиметрії
  • модуля «Мультигаз»
  • ренгенівської ангіографічної установки Phillips Azurion 7.

 

Також у лікарні діє ПЛР-лабораторія в реальному часі. Це надшвидкі тести експертного класу з найсучаснішим обладнанням. Завдяки новітнім технологіям виявити РНК вірус SARS-CoV-2 методом ПЛР можна за 7-8 годин. Для тих, хто їде за кордон, надають QR-код для отримання результату, а також забезпечують переклад англійською та німецькою мовами.

Читайте також: Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

Також при лікарні діє відділення реабілітації, де лікування та реабілітацію можуть проходити львів’яни, внутрішньо переміщені особи та військові, які отримали поранення на війні.

Працюває у лікарні відділення інтервенційної радіології та запустили найновіший ангіограф. Основні напрямки роботи  – проведення діагностичних ангіографічних обстежень та втручань на судинах серця, головного мозку, органах малого тазу, аорті та її відгалуженнях, кінцівках, магістральних судинах.

Лікарня Святого Миколая

Унікальним у лікарні є ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація) – метод, що гарантує постійне підтримання газообміну, насичення крові киснем, коли не працюють власні легені. Під час його застосування кров проходить через спеціальний апарат і, уже насичена киснем, здатна до згортання, повертається у організм пацієнта.

У дитячій лікарні запрацювало відділення онкогематології та імунології. Тут лікуватимуть найменших пацієнтів із доброякісною та злоякісною патологією крові і лімфатичної системи (лейкемії, лімфоми, анемії, тромбоцитопенії), злоякісними новоутвореннями нирок, печінки та інших локалізацій, імунологічними захворюваннями та вродженими імунодефіцитами. Розгорнули 30 ліжок із палатами підвищеного комфорту для стаціонарного лікування найменших пацієнтів.

Читайте також: Переселенці в Україні отримуватимуть по 2 тисячі гривень щомісяця

Також у лікарні відкрили відділення дитячого гемодіалізу, де надають допомогу дітям із хронічними захворюваннями нирок та станами, котрі призводять до гострої і/або хронічної ниркової недостатності.

Лікарня Святого Луки

У Центрі зору, що при лікарні, є спеціальний апарат «Парта Центуріон», за допомогою якого роблять операції на глаукомі. Крім Львова апарат є лише у ще двох лікарнях України.

Працює у лікарні надсучасний рентген-апарат Shimadzu. Це цифрова мобільна система, яка забезпечує швидку якість і мобільність. 

Лікарі Першого ТМО пропонують виїзні медичні послуги додому або на підприємства – так звану «лабораторію на колесах».

Сконтактувати з лікарнями Першого ТМО можна за єдиним номером: 0 800 333 003

Друге медичне об'єднання Львова

До Другого територіального медичного об’єднання у Львові входить чотири медзаклади: 4-та лікарня, 5-та лікарня, Лікарня Князя Лева та Лікарня «Госпіс».

5-та лікарня

Тут діє єдине в області відділення гематології. Сюди скеровують пацієнтів зі Львова, області та Західного регіону України з різними захворюваннями системи крові та лімфатичної системи. У відділенні проводять: визначення субпопуляцій Т-лімфоцитів з метою диференціальної діагностики у хворих з хронічним лімфолейкозом та лімфомами; гормональну терапію; цитостатичну терапію; імунотерапію; високодозову хіміотерапію; трансфузії компонентів крові: еритроцитарної маси, тромбоцитарної маси, плазми, фактори згортання.

Запис на консультацію: (068) 938 94 70. Адреса: вул. Генерала Чупринки, 43.

Читайте також: У Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важко поранених у війні українців

Унікальний апарат у відділенні неврології та медичної реабілітації. Роботизована рукавичка EsoGlove забезпечує відновлення рухової функції руки та пальців за допомогою пасивної та активізованої мобілізації верхньої кінцівки у пацієнтів, що перенесли мозковий інсульт. «Рукавичка» призначають пацієнтам з парезом або плегією руки після травм центральної або периферичної нервової систем (через неврологічні стани, включаючи, але не обмежуючись інсультом, травмою мозку, травмою спинного мозку, розсіяним склерозом), з ортопедичними проблемами в пальцях та міжфалангових суглобах. Реабілітацію у відділенні можна пройти, отримавши електронне скерування від сімейного лікаря або невролога за місцем проживання.

Запис на консультацію: (032) 237 38 05. Адреса: вул. Чупринки, 43. 

Спірометрія у кабінеті «Пульміс» в пульмонологічному відділенні. Його вважають «золотим стандартом» виявлення обструкції бронхів. Спірографія – метод дослідження функції легень шляхом графічної реєстрації їх об’єму при диханні. Це дозволяє оцінити функціональний стан легень, а також виявити або виключити діагноз бронхіальної астми і хронічного обструктивного захворювання легень. «Пульміс» – це діагностично-лікувальний кабінет. Запис на прийом здійснюється за е-скеруванням від сімейного лікаря.

Запис на консультацію: (097) 343 12 49; (067) 949 05 02; (067) 622 78 17 (9:00-15:00). Адреса: вул. Коновальця, 22.

Кабінет охорони зору дітей. Це єдиний діагностично-лікувальний кабінет у Львові, де амбулаторно лікують захворювання зору у дітей: косоокість, міопію, амбліопію, астигматизм, спазм акомодації, гіперметропію. Щоб потрапити на консультацію до офтальмолога потрібно електронне скерування від сімейного лікаря. Огляд безкоштовний, лікувальні послуги на платній основі.

Запис на консультацію: (067) 622 78 10.

4-та лікарня

В ендокринологічному відділенні проводять добовий моніторинг глюкози CGM. Передавач Guardian Connect – компонент системи постійного моніторингу глюкози. 288 вимірів цукру на добу без жодного проколу. Період моніторингу – 2 тижні. Тут налаштовують сенсор, завантажують програму, вчать пацієнта нею користуватися, дають щоденник самоконтролю. Маленький пристрій безболісно вживлюють у плече. Передавач Guardian Connect отримує дані від датчика та надсилає їх до мобільного додатку через бездротове з’єднання Bluetooth. CGM визначає рівень глюкози при споживанні їжі, фізичній активності, прийомі ліків. Послуга платна.

Запис на консультацію: (067) 776 35 96.

У ревматологічному відділенні проводять денситометрія – «золотий стандарт» діагностики, єдиний метод обстеження, який може виявити чи підтвердити діагноз остеопорозу. DEXA (двохенергетична абсорбціометрія) – рентген-промінь, який вимірює щільність кісткової тканини у 3 частинах тіла (шийці стегнової кістки, поперековому відділі хребта, ділянці зап’ястка). Послуга платна.

Запис на консультацію: (068) 650 33 86. Адреса: вул. Свєнціцького, 3.

Також у ревматологічному відділенні проводять лікування імунобіологічними препаратами таких захворювань: ревматоїдний артрит, псоратичний артрит, анкілозивний спондиліт, системний червоний вовчак.

У міському сексологічному центрі 4-ї лікарні проводять безкоштовні консультації у сфері інтимної медицини (клінічної сексології).

Адреса: вул. Фредра, 2, приймає уролог-сексолог Христина Комісар-Цар, 095 444 46 88

Лікарня «Госпіс»

Паліативно-хоспісна допомога. Паліативний хворий – це пацієнт будь-якого віку з діагнозом невиліковного захворювання і обмеженим прогнозом життя (до 1 року). Ми обезболюємо, доглядаємо та підтримуємо пацієнтів у стаціонарі та вдома (виїзна паліативна медична служба). Для того, щоб потрапити на лікування, потрібно мати електронне скерування від сімейного лікаря. Переселених осіб декларують на місці. Проводять симптоматичне лікування (що включає лікування хронічного больового синдрому); дезінтоксикаційну терапію;  елементи догляду (гігієна тіла, заміна підгузників, обробка належнів, лікування пролежнів, хірургічна обробка).

Читайте також: Які послуги з реабілітації можна отримати безкоштовно. Пояснення

Безкоштовна мобільна паліативна медична допомога. Проводиться виїзд мобільної бригади, первинна консультація лікаря, лікування та допомога за Програмою медичних гарантій, навчання з догляду вдома за важкохворою людиною. Візит лікаря – раз у 2 тижні, візит медичної сестри – 1-2 рази в тиждень (за потреби кожного дня, крім вихідних). Вихідні дні – консультації у телефонному режимі.

Лікарня «Госпіс», вул. Котляревського, 53. Запис за номером телефону: (067) 990 76 96; (068) 790 36 41.

Відділення паліативної допомоги 4-ї лікарні, вул. Свєнціцького, 3. Запис за номером телефону: (096) 243 91 71.

Лікарня Князя Лева

У лікарні діє Центр «Діабетична стопа». Цукровий діабет небезпечний своїми ускладненнями. Досвід хірургів дозволяє зменшити кількість високих ампутацій нижніх кінцівок, а також ампутацій пальців та стоп.

Запис на консультацію: (067) 945 33 23. Адреса: вул. Ужгородська, 1.

У Центрі слуху лікарні проводять аудіограму, тимпанограму чи імпедансометрію, відеоністагмографію, ендоскопічне обстеження ЛОР-органів та огляд вуха за допомогою сучасного мікроскопа. Дослідження слуху у малечі фахівці Центру проводять скринінг методом отоакустичної емісії.

Адреса: вул. Лемківська, 28.

Також у лабораторіях Другого територіального медичного об’єднання у Львові проводять імуноферментні дослідження, включно із високоточними дослідженнями радіонуклідної лабораторії (вул. Свєнціцького, 3).

У клініко-діагностичній лабораторії на вул. Чупринки, 45 проводять такі гематологічні дослідження: дослідження пунктату кісткового мозку (мієлограма), дослідження пунктату лімфатичного вузла (лімфоаденограма), білкові фракції, ферритин, сивороткове залізо.

Клініко-діагностична лабораторія Другого медичного об’єднання Львова є учасником мıжнародної програми зовнıшньої оцıнки якостı дослıджень PREVEKAL.

Львівська обласна клінічна лікарня

Унікальним у лікарні є Центр лікування ретинопатії недоношених, який є єдиним у західному регіоні.

У лікарні впроваджено методи мініінвазивної хірургії, такі як:

  • кардіохірургічні операції на працюючому серці
  • пластики аортального та мітрального клапанів та білатерального мамакоронарного шунтування на працюючому серці
  • лапароскопічні втручання при хірургічній, гінекологічній, урологічній патології
  • трансуретральні резекції новоутворів сечового міхура та простати
  • ендоскопічне видалення каменів нирок та сечоводів
  • офтальмологічні операції з використанням системи INFINITI Vision System.

 

Запис за телефоном: (067) 76 000 31. Адреса: вул. Лисенка, 31.
 

На базі відділення хронічного гемодіалізу діє Центр замісної ниркової терапії з двома відділеннями амбулаторного хронічного гемодіалізу у Червонограді та у Дрогобичі. Також функціонує Львівський обласний неонатальний центрвиїздна неонатологічна бригада та Львівський регіональний навчально-методичний центр реанімації новонароджених.

Керівник центру – завідувач відділення хронічного гемодіалізу ЛОКЛ Оксана Русин, тел. (067) 373 63 21.

На базі неврологічного відділу функціонують Центр розсіяного склерозу, Центр екстрапірамідних захворювань та Протиепілептичний центр.

Банк молока дасть можливість швидше виходжувати передчасно народжених дітей та забезпечувати харчуванням усіх діток, які цього потребують. Тут закупили два найважливіші апарати, без яких відкриття було б неможливо. Аналізатор та пасталізатор грудного молока. Перш за все, банк грудного молока призначений для дітей з груп ризику, або ж новонароджені, чиї мами за медичними доказами не можуть годувати і мають ускладнення після пологів. 

Медичний реєстратор ЛОКЛ телефон: 2-368-740 (цілодобово). Адреса: вул. Чернігівська 7.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!