У Львові планують продати приміщення лабораторного центру поруч із хостелом

2684 0
Близько 15% приміщення на вулиці Городоцькій, 2 планують допродати.
Фото: wikipedia

Фото: wikipedia

Приміщення лабораторії Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, які розташовані у самому центрі Львова, на 5 поверсі будинку на вул. Городоцькій, 2 планують продати. Таку можливість розглядає Львівська обласна рада. Про це Тvoemisto.tv повідомив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради став Сергій Івах.

Читайте також: Львів опинився у трійці міст-лідерів, які найактивніше здавали в оренду майно

Наразі проєкт рішення щодо продажу цього приміщення та ще кількох комунальних приміщень, які запропонувало на розгляд управління майном спільної власності ЛОР, депутати не підтримали. На найближчій сесії рішення знову мають підготувати та заслухати. 

За його словами, у минулі роки 85% нерухомості на вул. Городоцькій, 2 продали, тому є сумніви, чи доцільно лабораторії саме там розташовуватися.

«Станом на сьогодні у цьому будинку розміщені хостели, офіси, тому маю сумніви у можливості перебування лабораторного центру, де щодня у центральній частині міста відбуваються бактеріологічні дослідження», – каже Сергій Івах.

Оскільки у будинку залишилися близько 15% нерухомості комунальної власності, приміщення можна допродати, а будинок зняти з балансу.

Читайте також: У Львові розбирають аварійне «крило» Палацу Бесядецьких та готують пам'ятку до реставрації

Термін дії договору оренди лабораторного центру завершується 31 грудня 2022 року. За цей час, за словами Сергія Іваха, можна лабцентру підшукати інше приміщення або облаштувати діюче.

«У лабораторному центрі, як державної структури, у власності є приміщення на проспекті Чорновола, поблизу вулиці Під Дубом. Його метраж становить близько півтора тисячі квадратних метрів. Там є великі приміщення, окремі заїзди, місця для паркування службового авто. Тому вважаємо, коли у державного органу є окреме приміщення, то логічно не брати в оренду в житловому будинку, а відремонтувати своє», – каже співрозмовник.

Частину коштів на облаштування «нового» приміщення лабцентру посадовець пропонує спрямувати з продажу даного об’єкту. Також, за його словами, управління вже рекомендувало звернутися до Львівської міської ради, державних органів МОЗ, аби з різних бюджетів – міського, обласного і державного –  дане приміщення дофінансували.

Скільки саме потрібно коштів для облаштування лабораторії на пр. Чорновола наразі не відомо, адже немає жодної проєктно-кошторисної документації.

Читайте також: У Львові відреконструюють готель «Турист»

«Якщо за ухвалу проголосують депутати, у межах кількох місяців ми зможемо виставити на аукціон приміщення і за півтора роки до завершення угоди з обласного бюджету профінансувати ці кошти. Моя думка, що з продажу можна було б направити близько 5 млн грн», – каже Сергій Івах.

Аукціон із продажу приміщень відбудеться в електронній системі Прозоро, якщо депутати проголосують за ухвалу.

 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!