Ламати стереотипи. Чому варто відвідати екскурсію Кульпарковом

2752 0
Метою екскурсій є залучення якомога більше людей до відновлення пам’яток і території лікарні.
фото: www.panoramio.com

фото: www.panoramio.com

Кульпарків

У травні 1875 року в передмісті Кульпарків на віддаленій околиці Львова вперше задзвонив капличний дзвін, що возвістив відкриття в Галичині психіатричного шпиталю. Кульпарківський заклад для психічно хворих із своїм статутом став першим осередком надання психіатричної допомоги на західних теренах України.

Це великий психіатричний центр із широким діапазоном лікувально-діагностичних відділень та служб, навчальна база двох кафедр психіатрії Львівського Національного медичного університету.

«Львів'яни, вам не варто боятись ані екскурсій, ані обстежень», – закликає фахівчиня зі зв’язків із громадськістю в КНП «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» Катерина Куліш.

Сьогодні ми ламаємо стереотипи звичайної психіатричної лікарні.

По-перше, тут планують провести «Дуже дивний хакатон», де за два дні команди програмістів зможуть позмагатися за найкращу реалізацію рішень:
- сайт;
- брендбук;
- концепції донейт-рішень;
- соціальні підприємництва та інші.

Мета – зберегти та відродити наш унікальний #Kulparkiv, зламати всі наявні стереотипи, змінити парадигму сприйняття, зняти стигми та табуйованість та допомогти їй постати в геть новому світлі.

Друга ідея – залучити якомога більше людей до відновлення пам’яток й території: запрошують усіх, хто може хоч якось допомогти.

І по-третє, на вулиці Кульпарківській, 95 торік влаштували концерт класичної музики, а тепер планують влаштовувати культурні заходи там постійно, щоб люди відвідували територію лікарні та ламали про неї стереотипи

Ролик знято за кошти Програми сприяння розвитку підприємництва на 2020-2022 роки та за сприяння Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!