Лавров заявив про шанси на угоду з українською стороною

4186 0
Більше «реалізму» він бачить в пропозиціях України щодо статусу окупованих російськими військами Донбасу та Криму.
Фото: novynarnia.com

Фото: novynarnia.com

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що бачить реалізм у пропозиціях української переговорної групи та вважає, що є шанс на підписання угоди. Про це повідомляє «УП».

«За підсумками того раунду переговорів, який відбувся у Стамбулі 29 березня, ми побачили прояв реалізму в позиції української делегації. Реалізм стосовно шляхів забезпечення безпеки України. Уже стало зрозуміло і київським представникам про те, що гарантії безпеки неможливо отримати в НАТО і що про вступ до НАТО слід забути. Шанси (на успіх у перемовинах – ред.) є завжди. Москва налаштована на те, щоби всіма цими шансами скористатися», – сказав він.

Читайте також: Російські війська перегруповуються, готуються захопити Харків

Із його слів, більше «реалізму» він бачить в пропозиціях України щодо статусу окупованих російськими військами Донбасу та Криму. Поки переговорні групи інтенсивно працюють, та найголовніше, заявив Лавров, те, що українські переговорники нібито готові погодитися і визнати нейтральний та без’ядерний статус України.

Однак очільник російського МЗС наразі не розуміє, як юридично мають бути оформлені ці пропозиції у міжнародній угоді. Він також додав, що зустріч Зеленського та Путіна можлива після чіткого письмового договору.  

Нагадаємо, у межах переговорів українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Реакцію еспертів на те, чи вигідні такі умови для України, читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!