ЛАЗ знову виставили на продаж та Зеленський провів тригодинну Ставку головнокомандувача. Підсумки доби

1297 0
Нині 6 листопада та 256 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Autoconsulting

Фото: Autoconsulting

Повітряна тривога – Іранські «Шахеди». Сигнал небезпеки пролунав о 09:19, відбій – о 10:36. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації зі сторони Білорусі.

Іран визнав постачання дронів РФ перед вторгненням в Україну в лютому. У МЗС відреагували. В іранському МЗС запевняють, що постачали дрони росії за кілька місяців до повномасштабного її вторгнення в Україну.

У відповідь в українському МЗС заявили, що Україна продовжуватиме вживати заходів, щоб унеможливити використання росією іранської зброї для вбивств українців і попередили Тегеран, що наслідки співучасті в агресії рф будуть масштабніші за вигоду від її підтримки;

Ситуація на фронті. За даними Інституту вивчення війни (ISW), незважаючи на заяви президента росії владіміра путіна, мобілізація не створила можливостей для досягнення його цілей. Ймовірно, створюються умови для продовження прихованої мобілізації.

Усе це тисне на російську економіку і може призвести до соціальної напруги в рф, особливо якщо кремль не виконає свої фінансові зобов’язання перед учасниками «спеціальної військової операції.

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні заявив, що провів тригодинне засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому було проаналізовано ситуацію на передовій та на енергетичному фронті. Найближчими тижнями він очікує хороших новин щодо ППО та ПРО для України.

«Знаємо, до чого готується ворог. Будемо відповідати й далі звільняти нашу землю.

За його словами, окремо було розглянуто протидію ракетному та дроновому терору – вже є доволі значні результати у цьому, процент збиття став більшим, але ще є над чим працювати.

«Маємо забезпечити повний захист українського неба і будемо робити для цього й надалі все можливе і неможливе».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Зибине Харківської області; Білогорівку – Луганської; Андріївку, Бахмутське, Берестове, Майорськ, Макіївку, Мар’їнку, Озарянівку, Опитне, Павлівку, Яковлівку і Ямполівку – Донецької та Щербаки – Запорізької.

Підтверджено ураження окупантів: у Чуланівці на Херсонщині завдано удару по підрозділу росіян. У Басані Запорізької області – по штабу підрозділу рф, знищено до 10 одиниць техніки та – пів сотні військових. Поблизу Пологів та Марфопіля ліквідовано 20 одиниць техніки та поранено до 80 окупантів.

Акцент дня. «Поверніть Героїв живими додому». У Львові рідні захисників «Азовсталі» вийшли на акцію підтримки. У центрі Львова відбулася мирна акція на підтримку українських воїнів, які зараз перебувають в російському полоні. Рідні тих, хто захищав «Азовсталь», зібралися в центрі міста, щоб нагадати, що сотні бійців все ще не повернулися додому з ворожого полону.

Учасники акції наголосили, що додому повернулися лише частина військових, більшість досі у полоні. Тому рідні захисників готові знову і знову звертатися до влади, міжнародних організацій, аби пришвидшити процес обміну українських бійців з полону.

Ключові події

1. Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022. Коли пройде та як долучитися. Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а сам диктант читатиме акторка Ада Роговцева. Долучитися до участі в диктанті можна у будь-якому зручному форматі – трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах.

2. Очільник Львівщини закликав економити електроенергію, щоб не було погодинних відключень. У семи областях вже ввели аварійні відключення через зростання споживання електроенергії;

3. Збанкрутілий Львівський автобусний завод знову виставили на аукціон. Державний «Укрексімбанк» продаватиме право вимоги за кредитними договорами ЛАЗу, який визнаний банкрутом, із застосуванням до нього процедури ліквідації.

Загальна площа виробничих приміщень становить понад 137 тисяч кв м. Серед них – адміністративні та виробничі будівлі машинобудівного заводу, зокрема, приміщення головного виробничого корпусу, блок складів, дільниця помпування шин, механічний склад, транспортний цех, гаражі, майстерні тощо.

Стартова ціна колишнього найбільшого в Україні підприємства з випуску тролейбусів та автобусів міського, приміського і туристичного призначення складає 95,27 мільйона гривень.

Нагадаємо, ЛАЗ постачав автобуси для міст України, що приймали Євро-2012. ТОВ «Львівські автобусні заводи» купив російський бізнесмен Ігор Чуркін;

4. Львівський суд на 12 років ув’язнив колаборантку з Криму. У квітні цього року жінку затримали на митниці в одному з пунктів пропуску на кордоні з Польщею, коли вона намагалася виїхати через Польщу в росію;

5. Будівництво нового корпусу школи у Львові за допомогою 3D-принтера розпочнуть навесні. Новий корпус розрахований на 100 першокласників. Вартість такого будівництва 700 тисяч доларів, також 3D-принтер коштує 1-1,5 млн доларів.

Історія Львова: Галицьке масло у Львові та Європі. Історія легендарного «Маслосоюзу». Історія легендарної молочарської корпорації Галичини, що була створена за прикладом Чехії та Данії та стала потужним виробником масла не тільки на галицьких теренах, а у Європі.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!