Політична реклама

ЛАЗівські автобуси ламаються не з вини виробника, – ЛАЗ

2262 1
Автобуси виробництва Львівського автобусного заводу ламаються не з вини виробника. Це у коментарі медіа-порталу «Твоє місто» заявила керівник прес-служби ЛАЗу Оксана Горак.

Як повідомила речник заводу, працівники ЛАЗу виїжджали у львівське комунальне підприємство АТП-1 і дійшли висновку, що усі поломки автобусів виникли не з вини виробника, а через недбалу експлуатацію.

«В одному випадку заблокувало двигун. Це могло бути через неякісне пальне: двигун дуже чутливий, мабуть, вони заливають якесь неякісне пальне», - сказала О. Горак.

Нагадаємо, як заявляли у ЛМР, найчастіше ЛАЗівські автобуси виходять з ладу через поломку паливної системи та несправність заднього мосту. За словами О. Горак, причиною першої несправності може бути неякісне пальне, причиною другої – велика кількість пасажирів. 

Окрім того, як заявила речник ЛАЗу, автобуси, які є на балансі АТП-1, вчасно не проходять технічного огляду та їх не привозять на ремонт: за словами О. Горак, станом на 18.01.2012 на ремонті на заводі було 2 автобуси. Не працюють, за даними ЛМР, -  9.

«У них виникають проблеми, але вони до нас не звертаються, у нас немає жодних звернень. Хоча, якщо машина на гарантії, то обслуговування повинен проводити виробник машини. Окрім того АТП-1 не проходить планового технічного огляду, який потрібно проходити кожні 10 тисяч км пробігу. У сервісних книжках автобусів видно, що буває по 70 тисяч км пробігу, але штампу про техогляд немає», - пояснила речник.

Як повідомила О. Горак, завод дає гарантію на кузов автобуса 10 років, на вузли і агрегати – 2 роки. Обслуговування та ремонт безкоштовні за умови, що це – дефекти з вини заводу. Якщо проблеми через неправильну експлуатацію – обслуговування платне. Усі попередні ремонти, за словами керівника прес-служби ЛАЗу, підприємство робило за власні кошти.

Щодня, за інформацією ЛМР, на маршрут через поломки на рейси не виходять від 6 до 9 ЛАЗівських автобусів.

Сьогодні, як повідомила прес-служба Львівської міської ради, зійшов з маршруту через проблеми з пневмоподушками ще один автобус виробництва ЛАЗ.

За словами О. Горак, раніше велись перемовини із ЛМР про те, що місто закупить у ЛАЗу 130 автобусів. Поки що зупинились на кількості 33, які є на обслуговуванні в АТП №1.  

Згідно з новою транспортної мережею Львова, ЛК АТП-1 обслуговує маршрути № 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46. На окремих з них діють трансферні квитки, що дозволяють пасажирам здійснювати пересадку з одного автобусу на інший безкоштовно.


Читайте також:
19 Січня, 2012 19:14
леня набьем как селедок и поедем
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!