«Легендарний клуб практично знищений». У Львові обговорять створення нового ФК «Карпати»

1751 0
Тvoemisto.tv транслюватиме пресконференцію ініціаторів відновлення ФК «Карпати».
Фото: ФК Карпати

Фото: ФК Карпати

На стадіоні «Україна» сьогодні, 20 жовтня, о 12.00 год, відбудеться пресконференція за участі капітанів та тренерів «Карпат» про ситуацію, яка склалася із футбольним клубом. На ній зачитають звернення ініціаторів відродження ФК «Карпати».

Читайте також: У Львові заснували ще один футбольний клуб «Карпати»

Учасниками пресконференції будуть:

  • Степан Юрчишин – генеральний директор ФК «Карпати»
  • Андрій Тлумак – спортивний директор ФК «Карпати»
  • Віталій Сікорський – один із акціонерів ПП «Західний Буг»

Ініціатори звернення кажуть, що занепокоєні ситуацією, що склалася з львівськими «Карпатами».

«Тривалий конфлікт між двома співвласниками та фінансові негаразди клубу призвели до скандального виключення клубу зі змагань в останньому сезоні Прем'єр-ліги та переведення в найнижчий клас професіонального футболу. Практично всі гравці основи покинули команду і сьогодні вона опинилась вже на дні другої ліги, програвши 4 з 5 стартових матчів», – йдеться у тексті звернення.

Минулого тижня, кажуть ініціатори пресконференції, клуб буквально викинули з бази в Брюховичах, на якій він тренувався останні десятиліття. Задля порятунку бази для виховання талановитих юних футболістів, дитячо-юнацьку футбольну школу клубу прийняли на баланс міста.

«Нам відомо про неодноразові пропозиції теперішнім власникам клубу про фінансову допомогу чи купівлю клубу від місцевого бізнесу, але всі вони залишилися без відповіді. Ми не розуміємо причини такого ставлення власників до клубу, але ми бачимо результат їхній дій легендарний клуб практично знищений»,  – йдеться у зверненні.

Ініціатори хочуть відродження легендарної команди «з чистої сторінки» – за фінансування від чесного і прозорого бізнесу та підтримки громади Львова.

Читайте також: У Львові юних «карпатівців» фінансуватимуть за кошти міського бюджету

Нагадаємо, 14 жовтня у Львові зареєстрували ТОВ «ФК «Карпати». Про це Тvoemisto.tv розповів Степан Юрчишин, якого призначили генеральним директором футбольного клубу. Спортивним директором та головним тренером став Андрій Тлумак.

Водночас виконавчий директор «Карпат» Ростислав Ящишин у коментарі Тvoemisto.tv  зазначив, що інформацію про «начебто перезаснування» чув, але вважає її дивною. «Як можна відродити і перезаснувати те, що вже давно є. Таку інформацію чув, але коментувати немає що. До цього не ставлюся ніяк, бо не маю жодного стосунку. Багато чого тут не зрозуміло, тому більше інформації дати не можу», – заявив Ростислав Ящишин.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!