Легендарний захисник Зміїного, який послав російський корабель, повернувся з полону додому

4013 0
Роман Грибов разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість, міцність українського духу та нашу незламність
Фото: МВС

Фото: МВС

Прикордонник Роман Грибов, захисник острова Зміїний та автор популярної фрази про російський військовий корабель, повернувся з полону додому. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Читайте також: Російський військовий корабель, іди на х*й. 13 українських прикордонників героїчно загинули на острові Зміїний

«Російський військовий корабель пішов за відомим напрямком, а автор цього гасла повернувся до рідного дому! Прикордонник Роман Грибов, повернувся з полону на рідну Черкащину. Він разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», – йдеться у повідомленні.

Легендарному захиснику Роману Грибову вручили відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

Фраза-відповідь українських військових з острова Зміїний російським загарбникам стала мемом і одним із символів боротьби українського народу з окупантами.

Читайте також: Між Україною та Росією відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими

Нагадаємо, що 24 лютого ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Президент України казав, що їм присвоять звання Героїв. А 28 лютого стало відомо, що морські піхотинці та прикордордонники з острові Зміїний живі24 березня відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф. Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам 27 березня сказав, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частина була взята в полон – їх обміняли на російських військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!