Лекція про світову історію геноциду. Де послухати?

1771 0
Сьогодні у Львові стартує конференція «Східно-європейські катаклізми і формування сучасного міжнародного права», де експерти обговорюватимуть важливі питання минулого і сучасного міжнародного права.
Фото: oamn.com.ua, umka.com, gazeta.zn.ua, lnu.edu.ua

Фото: oamn.com.ua, umka.com, gazeta.zn.ua, lnu.edu.ua

Офіційне відкриття конференції відбудеться сьогодні, 26 серпня 2015 року о 17.30 у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка. Під час заходу усі охочі матимуть змогу побувати на відкритій лекції автора новаторської книги «Геноциди Сталіна», професора Стенфордського університету Нормана Ноймарка «Світова історія геноциду», – інформує прес-центр університету.

У подальші дні роботи Конференції (26-29 серпня) тридцять експертів зі Сполучених Штатів Америки, Польщі, України, Литви, Естонії, Швейцарії, Австрії, Греції, Ізраїлю та ФРН обговорюватимуть важливі питання сучасного міжнародного права, виклики перед якими сьогодні постало світове співтовариство та історію становлення глобальної правової системи.

Зокрема, під час роботи Конференції вчені проаналізують роль, яку відіграли  теоретики і практики, вихідці із Центральної та Східної Європи, у процесі становлення сучасного міжнародного права. «Львів як AlmaMater сформував такі визначні особистості як Герш Лаутрепахт, Рафал Лемкін і Людвіг Ерліх», – наголошує співорганізатор Конференції професор Штефан Трьобст із Лейпцігського університету. А його колега доктор Дітмар Мюллер додає: «Багато принципів і правил сучасного міжнародного права історично укорінені у Центрально-Східній Європі».

Особливу увагу учасники конференції також закцентують на нинішніх проблемах, пов’язаних із порушенням міжнародного права. Зокрема експерти обговорять військове вторгнення, окупацію і як наслідок анексію Криму Російською Федерацією, російську військову присутність на Донбасі і викрадення українського військового персоналу російськими спецслужбами.

Конференція організована доцентом кафедри європейського права Львівського національного університету імені Івана Франка Оксаною Головко-Гавришевою і Лейпцігським центром історії і культури Центрально-Східної Європи з Німеччини. Відбувається у співпраці з Львівським центром міжнародного права і прав людини й Австрійською академічною службою обміну/ Українсько-Австрійським Бюро Кооперації в освіті, науці та культурі.

Детальніше із програмою конференції можна ознайомитися за посиланням.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!