На правах реклами

Лідерство в горах: підприємці підкорять одну з найвищих вершин Грузії

4125 0
До Дня Незалежності України відбудеться паралельне сходження на найвищу вершини України Говерлу та на другу по висоті гору в Грузії – Казбек. 24 серпня 2017 року українські підприємці на них встановлять українські прапори.

Така акція – це продовження багаторічної традиції команди Freetour зі встановлення синьо-жовтого стяга на День Незалежності України на різних вершинах світу. Минулого року альпіністи встановили прапор на найвищому шпилі Західної Європи – горі Монблан. Цьогоріч вирішили зробити паралельне сходження на найвищу вершину України гору Говерла (2061 м) та другу за висотою вершину Грузії гору Казбек (5033 м). Експедиція повністю фінансується учасниками сходжень, серед яких українські підприємці. 

Сходження на гору Казбек, експедиція 2014 р.

Андрій Рождественський, менеджер експедиції та співзасновник навчальної програми "Лідерство в горах" розповідає: "Ми хочемо показати усьому світові, що Україна складається не лише зі зрад, корупції, малоефективних реформ, а й що у нас є свої маленькі перемоги. У нас є люди, які роблять такі ось небуденні речі. Учасники експедиції – здебільшого українські підприємці, проактивні люди, які не чекають поки прийдуть зміни, вони творять ці зміни самі. Такі ініціативи – це також про здоров’я. Сьогодні модно бути здоровим, і ми заохочуємо якомога більше людей займатися спортом. Здорова нація може робити набагато більше".

Сходження на гору Казбек, експедиція 2014 р.

Сходження на найвищу вершину Грузії розпочнеться 20 серпня і триватиме тиждень. За планом, 15 учасників експедиції 24 серпня мають піднятися на гору Казбек, і саме цього дня паралельно сходження здійснюватимуть на Говерлу ще 9 людей. До експедиції долучилися як професійні альпіністи, так і любителі гір. Наприклад, на Говерлу ітимуть два брати, наймолодшим туристам – лише 11 і 13 років.

Андрій розповідає, щоб успішно підкорити 5-тисячник, важливо добра фізична підготовка: "Найкраще тренування – це біг, учасники експедиції бігають тричі на тиждень, у нас є спільний чат, де ми ділимося власними досягненнями, усі показують добру дисципліну. До технічних етапів ми готувалися на Чортових скелях у Львові – вчилися працювати командою: страхування, робота з мотузками, пересування в зв’язках тощо". Як годиться, учасники набиратимуть висоту поступово, а перед самим сходженням на Казбек проведуть тренування на висоті понад три тисячі метрів. "Синхронне сходження альпіністів на гору Говерлу та Казбек на День Незалежності України відбудеться вперше, ми плануємо цього дня встановити також телефонний зв’язок", – додає керівник експедиції.

Інструкторами під час сходження на Казбек є Сергій Бублік, Миколай Шимко, Борис Лащьонов, на гору Говерлу сходження супроводжуватиме Віктор Баранник.

"Українцям слід почали робити незвичні речі, щоб виходити зі своєї зони комфорту, – рекомендує Андрій Рождественський, і додає: – Необов’язково усім ходити в гори, але можна почати бігати, плавати, кинути курити, пересісти з машини на велосипед. З одного боку, в Україні багато речей відбувається неправильно: економіка в поганому стані, влада, яка не прагне змін, але з іншого боку – ми і далі продовжуємо жити так, ніби у нас все не так і погано. Люди не звикли думати ширше, прагнути більше. Сходженням на Казбек і Говерлу ми хочемо показати, що виходити з зони комфорту нестрашно і що великі цілі досяжні". 

У команди вже є амбітні плани – щороку вони планують робити такі сходження, постійно збільшуючи висоту, так у 2025 планують підкорити Еверест.

Під час сходження на Казбек альпіністи тестуватимуть спорядження від українського туристичного бренду Turbat.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!