Лідери трьох країн відвідають Київ до висновку Єврокомісії про кандидатство

1731 0
Вони приїдуть, щоб засвідчити підтримку президенту України Володимиру Зеленському.
Олаф Шольц та Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц та Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон приїдуть до України 16 червня. Про це повідомляє італійське видання La Stampa, передає «Європейська правда». 

Лідери приїдуть разом, щоб засвідчити підтримку трьох найбільших європейських країн президенту України Володимиру Зеленському. Візит відбудеться за день до того, як Європейська комісія надасть висновок щодо заявки України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС. Він стане основою для ухвалення політичного рішення на саміті лідерів ЄС 23-24 червня.

Читайте також: Макрон заявив, що не потрібно принижувати росію

Додамо, у неділю німецьке видання Bild повідомило, що Шольц хоче приїхати до Києва разом із лідерами Франції та Італії, проте дату не називали.

Нагадаємо, 11 червня Київ відвідала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона провела переговори щодо заявки України на вступ до ЄС.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!