Українські лікарі будуть користуватися міжнародною класифікацією

1988 0
ІСРС – це найбільш поширена класифікація, яка використовується на первинній ланці в багатьох країнах світу.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Сімейні лікарі, терапевти та педіатри у щоденній роботі користуватимуться міжнародною класифікацією первинної медичної допомоги. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

МОЗ України затвердив наказ «Про деякі питання застосування україномовного варіанту міжнародної класифікації первинної медичної допомоги (ICPC-2-E)» ІСРС – це найбільш поширена класифікація, яка використовується на первинній ланці в багатьох країнах світу.

Зараз лікарі витрачають багато часу, на роботу з паперами та статистичними даними. Використання класифікації ІСРС дозволить систематизувати цю роботу та звільнити час для допомоги пацієнтам.

Наступним кроком МОЗ щодо впровадження ICPC-2 у 2018 році буде запуск навчального онлайн-тренажеру для лікарів, поширення навчальних матеріалів і їх інтеграція в медичну освіту на до- та післядипломному рівні, проведення регіональних тренінгів для практикуючих лікарів.

Довідково:

Міжнародна класифікація первинної медичної допомоги була розроблена Всесвітньою організацією сімейних лікарів (WONCA) у 1987 році і наразі використовується її друге видання (ІСРС-2) з оновленнями 2016 року. Зручність у використанні, постійне удосконалення і максимальна відповідність змісту діяльності первинної медичної допомоги (ПМД) зробили ІСРС-2 ефективним інструментом для збирання та аналізу даних як для потреб клінічного управління ПМД, так і для статистичних потреб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!