Лікарі ОХМАТДИТу видалили у 14-річної дівчинки пухлину вагою 3 кг

1686 0
Дівчинка з 9 років хворіє на лейкемію.

Медики львівського ОХМАТДИТу видалили величезну кісту яєчника у 14-річної дівчинки. Дитина з 9 років хворіє на лейкемію. Через лікування пухлина почала збільшуватися, та досягнула ваги 3 кг. Саме на стільки схудла дівчинка після операції, кажуть у лікарні.

Упродовж кількох років дівчинка проходить променеву і хіміотерапію. В Італії їй зробили пересадку кісткового мозку. Тепер у дитини – ремісія. У процесі лікування пацієнтка отримувала також гормональну терапію, що, імовірно, стимулювало ріст пухлини в яєчнику. Батькам дівчинки лікарі рекомендували стежити за кістою, але згодом вона виросла до величезного розміру. Жодних симптомів не було, в дитини лише збільшився живіт.

Лікарі ОХМАТДИТУ видаляли пухлину малоінвазивним методом, тобто через маленькі проколи, а не розріз через увесь живіт. У результаті отримали близько 3 літрів рідини та масивну капсулу пухлини.

«Ситуація була непростою, адже гігантське утворення в яєчнику було бомбою і вже навіть не сповільненої дії. Компресія навколишніх органів і ймовірність злоякісної трансформації самої пухлини вимагали швидкого реагування ! Усе заплановане в операційній нам вдалося. Попереду у дівчинки ще тривалий процес реабілітації репродуктивної функції», – каже дитяча гінекологиня Еліна Чайківська.

Додає, що коли дівчинка прокинулася після наркозу, перше, що сказала, були слова «Ой, я схудла». Вона вже поїхала додому. Зі слів лікарки, упродовж року це вже другий випадок.

Фото ОХМАТДИТу



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!