Лікарі ОХМАТДИТу видалили у 14-річної львів'янки п'ятикілограмове утворення яєчника

15783 0
Дівчина в якийсь момент відчула ниючий біль у животі. Мама вирішила не ігнорувати її скаргу і повела доньку до лікаря.
фото Охматдиту з фейсбуку

фото Охматдиту з фейсбуку

Лікарі Львівського ОХМАТДИТу видалили у 14-річної дівчини гігантське утворення яєчника завбільшки з баскетбольний м’яч. Його вага була до 5 кг, і містило воно майже 5 літрів рідини. Про це повідомили на Фейсбуку закладу.

Дівчина в якийсь момент відчула ниючий біль у животі. Мама вирішила не ігнорувати її скаргу і повела доньку до лікаря. На УЗД черевної порожнини лікарі побачили гігантське утворення яєчника, яке займало ледь не весь живіт, – кистома. Невдовзі дівчинку скерували до ОХМАТДИТу.

Читайте також: В ОХМАТДИТі провели успішну операцію 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити

«Утворення в гінекологічній галузі підступні, при такій патології болі можуть бути або не бути, незалежно від розміру утворення. Може бути дуже боляче, але утвір невеликий і навпаки, при великих утвореннях біль може зникати або не бути. Виявляють його на УЗД, як випадкова знахідка», – пояснює дитяча гінекологиня ОХМАТДИТу, головна експертка з дитячої гінекології Львівщини Еліна Чайківська.

Вчора пацієнтку прооперували. Утворення забрали, усі органи вдалося зберегти. Такі операції роблять лапароскопічно, тобто без розрізу через увесь живіт. Утворення було вагою до 5 кг, містило майже 5 літрів рідини. За попередніми даними, воно – доброякісне, тож дівчинка має всі шанси на повноцінне життя, у майбутньому зможе бути мамою за правильної гінекологічній реабілітації.

Читайте також: У Львові прооперували 7-річну дівчинку, яка проковтнула дротик-декорацію із торту

Зараз дівчинка почувається добре, вона перебуває з мамою у палаті та скоро поїде додому. Однак, важливо, що пацієнтки дитячого гінеколога залишаються під наглядом лікарки, доки не стануть дорослими.

Також матерів закликають бути уважними до своїх доньок, бо часто прості речі рятують життя. Навіть незначні скарги можуть бути ознакою хвороби і заслуговують уваги медиків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!