Лікарі попереджають українців про агресивніший перебіг штаму коронавірусу «Омікрон»

2040 0
В групі ризику знаходяться пацієнти віком від 65 років і люди, які мають хронічні захворювання.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Українські лікарі зараз спостерігають більш агресивний перебіг коронавірусу у госпіталізованих пацієнтів зі штамом «Омікрон». Про це на брифінгу сказала лікарка-інфекціоністка, завідувачка інфекційного відділення № 2 Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Мінова, передає Укрінформ.

«Ми спостерігаємо зараз значно агресивніший перебіг «Омікрон». Цього не було влітку, агресивність проявляється тим, що дуже висока температура в деяких випадках і дуже стрімкий розвиток самого захворювання, наростання дихальної недостатності з ушкодженням легень», – сказала вона.

Читайте також: На Львівщині циркулює новий різновид «Омікрону», що швидко розповсюджується. Симптоми

За її словами, переважна більшість пацієнтів інфікувалися саме штамом «Омікрон». Крім того, протягом останніх тижнів лікарі спостерігають збільшення кількості випадків з дихальною недостатністю, збільшення кількості важких пацієнтів, які потребують госпіталізації у відділення інтенсивної терапії, збільшення кількості випадків, які потребують неінвазивної вентиляції легень.

Більшість пацієнтів невакциновані проти COVID-19. Як додала лікарка, симптоми COVID-19 схожі із симптомами грипу, захворювання в перші дні починається однаково – висока температура, першить у горлі, кашель. Тому вона порадила насамперед проводити швидкий тест на визначення COVID-19. Мінова зауважила, що в групі ризику пацієнти від 65 років і люди, які мають хронічні захворювання – серцево-судинні, захворювання легень, онкохворі, пацієнти з імуносупресивними станами.

Нагадаємо, що перший випадок зараження новим підвидом штаму коронавірусу «Омікрон» XBB.1.5, або «Кракен» зафіксували в Україні в січні цього року.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!