Політична реклама

Лікарі радять не годувати дітей грибами

1574 0
Дітей не варто годувати грибами, адже загальна летальність при отруєнні дітей грибами становить більше 25%, у той час коли для дорослих це 1,5-2% від усіх випадків.

Лікарі пояснюють це тим, що дитячий організм більш чутливий до токсинів через недосконалість детоксикаційних механізмів, не сформований остаточно шлунково-кишковий тракт.

Токсикологи радитять відмовитись від збирання грибів збирання і споживати лише вирощені у промислових умовах гриби, купувати які слід у санкціонованих точках продажу – тоді небезпека отруїтися значно знижується.

За словами фахівців, про отруєння грибами можуть свідчити передусім такі симптоми, як розлад шлунку, блювання та болі в животі.

Медики зазначають: навіть якщо отруїлася лише одна людина, обстежитися потрібно всім, хто сидів із нею за одним столом, – через небезпеку розповсюдження спорів отруйного гриба.

Джерело: ЗІК


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!