Політична реклама

Лікарі радять українцям замінити звичайну сіль у раціоні на йодовану

2060 0
Найдешевша "зброя" у боротьбі з дефіцитом йоду для українців - йодована сіль. Про це повідомив доктор медичних наук, лікар-ендокринолог, Віктор Кравченко.

"Йод міститься практично у всіх продуктах. Найбільше його, як відомо, у морепродуктах. Це морські водорості, морська риба, креветки, краби, ікра тощо. Йододефіцит можливо легко ліквідувати за допомогою цих продуктів. У Японії, приміром, необхідності вживати йодовану сіль немає, оскільки там люди споживають дуже багато водоростей і морепродуктів, тому вже, апріорі, за рахунок цього там немає і бути не може ніякого йододефіциту. Але у більшості країн можливості споживати морепродукти у достатній кількості немає, тому найбільш дешевим способом уберегти себе від йододефіциту є йодована сіль", - розповів лікар.

Експерт додав, що смакові якості йодованої солі абсолютно нічим не відрізняються від звичайної, тому страви, заправлені нею, будуть однаково смачними.

Нагадаємо, що брак йоду гальмує не тільки розумовий, але й фізичний розвиток дітей і дорослих.

Джерело: "АМН"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!