Лікарі розповіли про стан 16-річної дівчини, яка опинилася у комі після ДТП

5080 0
Її стан зараз важкий, але лікарі вже спостерігають позитивну динаміку.
фото: скріншот з відео першого тмо у львові

фото: скріншот з відео першого тмо у львові

16-річну пацієнтку Львівської міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, доправили гелікоптером до медзакладу 25 грудня із Самбірської центральної районної лікарні. Вона постраждала у ДТП в Самбірському районі та перебувала в комі. У пацієнтки був забій головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки і живота, розрив селезінки та переломом лівого стегна. У живіт та легені встановили дренажі.

За словами завідувачки відділення інтенсивної терапії лікарні на Орлика Галини Коваленко, на момент поступлення її стан був дуже важкий, обумовлений політравмою, а свідомість – на рівні коми другого ступеня. Дівчина також потребувала штучної вентиляції легень.

Читайте також: 16-річну дівчину у комі після ДТП доправили до Львова гелікоптером

«Їй відразу провели комп’ютерну томографію в режимі політрамви, надали необхідну медичну допомогу для стабілізації стану. На наступну добу прооперували: була закрита репозиція стегнової кістки, тривалий час вона потребувала ШВЛ, стабілізації гемодинаміки, корекції анемії. Завдяки лікуванню її стан поступово покращився», – пояснює у коментарі Tvoemisto.tv Галина Коваленко.

У новому році 16-річна пацієнтка почала дихати самостійно, її стан зараз важкий, але лікарі вже спостерігають позитивну динаміку. Вона розмовляє, їсть самостійно, її настрій покращується. Медики сподіваються на повне одужання пацієнтки найближчим часом.

Нагадаємо, що у місцевій лікарні після аварії дівчинку терміново прооперували, аби дещо стабілізувати стан, далі з огляду на тяжкість ухвалили рішення забрати дівчинку у дитячу лікарню на вулиці Орлика у Львові. Оскільки транспортування автівкою було загрозливим для життя, довелося задіяти вертоліт

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!