Лікарі, що працювали з хворими на коронавірус, отримають додаткові бали на атестації

1537 0
Для цього необхідно отримати довідку з місця роботи від керівника медзакладу.
Фото: Nataliya Ivanchenko Timko

Фото: Nataliya Ivanchenko Timko

Міністерство охорони здоров'я відновлює атестацію лікарів у 2021 році, яку припинили через карантин. Так, медики, які працювали з хворими на Covid-19, зможуть отримати додаткові бали. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак на брифінгу.

Загалом змінився порядок проведення атестації. Присвоєння наступної кваліфікаційної категорії можуть провести не раніше, ніж за рік з дати проведення попередньої атестації та за умови перевищення мінімальних вимог щодо кількості балів безперервного професійного розвитку.

Читайте такожЧи справді у львівських лікарнях хворих із Covid-19 кладуть у коридорах

Водночас лікарям, які були залучені до боротьби з Covid-19, зараховуватимуть додаткові 50 балів неперервного професійного розвитку. Для цього необхідно отримати довідку з місця роботи від керівника медзакладу.

Окрім цього, як додають у пресслужбі МОЗ, лікарі мають подавати документи на атестацію до комісії за місяць до початку її роботи, натомість раніше для цього давали два місяці. За види діяльності, які не стосуються лікарської спеціальності медика, нараховуватимуть не більше, ніж вісім балів щорічно.

Читайте також: Їм потрібен кисень. Майже усі госпіталізовані в інфекційній лікарні кисневозалежні

Особисте освітнє портфоліо за рік лікарі мають подавати до відділу кадрів за місцем роботи, а не надсилати до територіальних атестаційних комісій. А атестаційним комісіям обласних департаментів та управлінь охорони здоров’я рекомендують приймати документи в онлайн-режимі чи поштою.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!