Політична реклама

Лікарі сказали, коли "прийде" грип

1566 0
Експерти прогнозують, що цього року перша хвиля підйому гострих респіраторних захворювань в Україні "припаде" на середину грудня.

“Із урахуванням всіх прогнозів і шляхів завезення вірусу, ми прогнозуємо, що в цьому році перша хвиля підйому гострих респіраторних захворювань – це 50-51 тиждень”, – зазначив начальник відділу профілактики інфекційних захворювань Управління громадського здоров`я Костянтин Легеза.

К.Легеза зауважив, що такий початок епідемічного підйому стосується, в першу чергу, промислових регіонів, зокрема, Донецької та Луганської областей.

У свою чергу заступник директора Департаменту медичних імунобіологічних препаратів та імунопрофілактики Державного експертного центру МОЗ України Вікторія Задорожня зазначила, що цього року будуть циркулювати ті ж віруси, що й минулого. “Але якщо минулого року переважав вірус так званого свинячого грипу H1N1, то цього року передбачається, що це буде вірус H3N2. Тобто, відбувається деяка зміна у співвідношенні циркулюючих вірусів, але той штамовий склад, який був минулого року, залишається, і всі ці штами входять до складу вакцин, які будуть використовуватися на теперішній рік”, – зауважила вона.

Експерти радять робити вакцинацію вже зараз, імунітет виробиться за 2-3 тижні. “Навіть якщо ви не встигнете зробити цього зараз, а зробите протягом сезону, ваші шанси захворіти, отримати ускладнення чи навіть загинути, як у випадках з групами ризику, - значно нижчі” – підкреслила медичний експерт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Катерина Булавінова.

Джерело: Галінфо.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!