Лікарі у Львові прооперували чоловіка з гострим запаленням підшлункової. Фото

8878 0
Запалення підшлункової залози є другою після раку найнебезпечнішою хворобою черевної порожнини, гостра форма якої в кожному шостому випадку закінчується смертю.
фото клінічної лікарні швидкої медичної допомоги

фото клінічної лікарні швидкої медичної допомоги

До Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги звернувся 43-річний чоловік, якому медики діагностували псевдокисту. Це – порожнистий утвір біля залози, заповнений підшлунковим секретом та тканинним детритом. Він вкрай небезпечний для нормального функціонування організму людини. Про це повідомляють спеціалісти медичного закладу Львова.

Маючи розмір 64х59х67 мм, ця псевдокиста здавлювала 12-типалу кишку, викликала біль і заважала проходженню їжі. Тож для допомоги хворому фахівці Блоку панкреато-біліарної рентген інтервенційної ендоскопії застосували один із сучасних методів лікування – ендоскопічну ретроградну холангіопанкреатографію.

Читайте також: В ОХМАТДИТі провели успішну операцію 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити

«Це – ендоскопічне стентування протоки підшлункової залози через заведення ендоскопа в порожнину 12-типалої кишки. Таким чином пацієнтові спорожнили кисту через протоку підшлункової залози, поставили стент та взяли на посів її вміст», – пояснюють у медазкладі.

Згідно з заключенням від модернізованої лабораторії, уже за 48 годин отримали результат чутливості флори до антибіотиків та могли розпочати раціональну антибіотикотерапію. На четвертий день після операції пацієнт поїхав додому.

«Зазвичай, така складна операція проводилася «відкритим» оперативним втручанням, та вона могла мати важкі наслідки для пацієнта та довгим реабілітаційним періодом – до трьох місяців. Та завдяки правильно підібраний методиці лікування через два місяці чоловіка чекає лише видалення стента, а також контрольний огляд», – додають там.

Читайте також: У Львові прооперували 7-річну дівчинку, яка проковтнула дротик-декорацію із торту

На думку лікарів, запалення підшлункової залози є другою після раку найнебезпечнішою хворобою черевної порожнини, гостра форма якої в кожному шостому випадку закінчується смертю. Вважається, що в Україні сьогодні немає більш загрозливого захворювання черевної порожнини, за виключенням онкології, ніж гострий панкреатит. Особливо, якщо він супроводжується некротичними ускладненнями.

Сумна статистика вітчизняної практичної медицини свідчить, що близько 70% випадків захворювання панкреатитом в Україні є наслідком зловживання алкоголем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!