Лікарі видалили 8-місячній Ангелінці зі Львова зайвий великий пальчик

9925 0
Попереду у дівчинки ще три тижні у гіпсі і реабілітація, проте після лікування, запевняють лікарі, за руку маляти можна не хвилюватись.
фото: зусмдц

фото: зусмдц

Восьмимісячна львів'янка Ангеліна народилась із зайвим великим пальчиком. Батьки через 7 місяців після народження донечки звернулись до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Саме у такому віці (від 6 місяців до 1 року) хірурги радять проводити оперативне втручання щодо полідактилії – багатопальчиковості.

Як повідомили у пресслужбі медзакладу, подвоєний великий пальчик став для Ангелінки не просто естетичною вадою. Мама зауважила, що у донечки слабший хапальний рефлекс у лівій руці. Медики Центру виправили деформацію.

Читайте також: Як зі Львова евакуюють онкохворих дітей до Польщі. Фоторепортаж 

«Чим раніше батьки звернуться до фахівця, тим з більшою впевненістю можна сказати, що функціональність кінцівки збережеться повністю і адаптація пройде швидше», – каже, завідувач хірургічним відділенням Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Богдан Романишин.

Попереду у дівчинки ще три тижні у гіпсі і реабілітація, проте після лікування, запевняють лікарі, за руку маляти можна не хвилюватись.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

Загалом полідактилія – доволі поширена проблема, з якою звертаються пацієнти. У хірургічному відділенні Центру щомісяця роблять близько семи операцій з приводу вади кисті. Богдан Романишин радить батькам не засмучуватись, якщо у їхніх дітей є полідактилія чи інші деформації, а звертатись до фахівців, які допоможуть це виправити.

Нагадаємо, що напередодні Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові отримав велику партію ліків з Польщі для своїх маленьких пацієнтів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!