Лікарка з Львівщини, яка працює у Британії, розповіла, як вакцинувалась від Covid-19

5207 0
Вакцинувалась Ярина Лінинська препаратом компанії Pfizer.
Фото: Фейсбук Ярини Лінинської

Фото: Фейсбук Ярини Лінинської

Лікарка із Львівщини Ярина Лінинська розповіла про своє самопочуття та враження після вакцинації від Covid-19. Вона працює в одній із лікарень Великої Британії.

Читайте також: У МОЗ розповіли, які вакцини проти Сovid-19 може отримати Україна

«Половина моїх пацієнтів хворі на ковід і підхопили його у лікарні. Алергічної реакції не було, рука у місці ін‘єкції дуже болить впродовж дня, потім все проходить, в мене були незначні симптоми вірусного захворювання (біль в м‘язах, біль горла та вух), проте вони також пройшли за день», – пише вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Викцинувалась Ярина Лінинська препаратом компанії Pfizer. Вона зазначає, що відомо, що і після вакцинації можна захворіти, але захворювання протікатиме у легкій або ж і у безсимптомній формі.

Ярина Лінинська навчалася у Львівському медичному університеті, родом вона зі Старого Самбора. Від початку пандемії працює із хворими на коронавірусну хворобу.

Додамо, 8 грудня Велика Британія першою з країн Заходу розпочала програму масової вакцинації населення від коронавірусу. Медцентри країни вакцинуватимуть людей із груп ризику – це медики і люди, яким понад 80 років. Вакцинацію проводять препаратом компанії Pfizer/BioNTech.

Читайте також: COVAX виділить Україні безкоштовно вакцину для 4 мільйонів українців

Нагадаємо, Україна може отримати перші дози вакцини від коронавірусу в лютому-березні 2021 року. У портфель глобальної ініціативи COVAX, в межах якої Україна отримає від 8 до 16 млн доз щеплень від коронавірусу, входять три вакцини: від AstraZeneca (Великобританія), Novavax (США) і Johnson & Johnson (США). Також міністр охорони здоров’я України Максим Степанов веде перемовини про закупівлю вакцини від Pfizer з компанією-розробником. Є особливості зберігання цієї вакцини. Одномоментно на національних складах може зберігатися 1 мільйон доз препарату.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!