Лікарку львівського шпиталю засудили до 4 років ув’язнення за вимагання хабарів від військових

4770 0
Йдеться про лікарку рентгенологічного відділення Олесю Турницьку.
Фото: Умовне

Фото: Умовне

У Львові лікарку засудили до 4 років ув'язнення. Сихівський районний суд м.Львова визнав її винною у зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Прокурори довели, що 37-річна засуджена висунула пацієнту протиправну вимогу – 8000 тисяч доларів за медичні довідки, які продовжать групу інвалідності та дозволять військовому отримати передбачену законодавством одноразову матеріальну виплату. При цьому медпрацівниця обіцяла учаснику АТО вплинути на військово-лікарську комісію, яка і ухвалить відповідне рішення.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

У Спеціалізованій прокуратурі не уточнюють, де працювала засуджена, однак у відповідній судовій ухвалі йдеться про лікарку рентгенологічного відділення Львівського обласного шпиталю ветеранів війни та репресованих ім. Юрія Липи Олесю Турницьку. Справу розглядала суддя Ольга Бойко.

Нагадаємо, що лікарка-психіатриня медичної установи Львова вимагала хабар у військовослужбовця Збройних Сил України за видачу  за видачу медичної довідки.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!