Лікарні Львівщини, де лікують хворих на Covid-19, отримають комп’ютерні томографи

1488 0
Перші комп’ютерні томографи надійдуть вже до кінця року.
Фото: Нейромед

Фото: Нейромед

Шість лікарень Львівської області, які визначили як опорні для лікування коронавірусу, отримають комп’ютерні томографи. Перші прилади для діагностики мають надійти вже до кінця року. Про це Тvoemisto.tv зазначили у Департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

Читайте також: Чому львівським лікарням потрібні не лише апарати ШВЛ, а й КТ

Зокрема, за їх повідомленням, комп’ютерні томографи отримають Стрийська Буська, Самбірська центральні районні лікарні, Дрогобицька міська лікарня №1, Львівська обласна клінічна лікарня та лікарня швидкої медичної допомоги.

Коли саме надійдуть комп’ютерні томографи, наразі не відомо. Цілком ймовірно, що до кінця року надійдуть вже перші прилади.

Нагадаємо, у середині листопада держпідприємство «Медичні закупівлі України» уклало контрактів на 1,93 млрд грн щодо закупівель комп’ютерних томографів. Серед продавців цих необхідних під час пандемії Covid-19 пристроїв є компанії з численними питаннями до них правоохоронців.

Довідково

Комп’ютерний томограф – це прилад для діагностики багатьох захворювань, який завдяки рентгенівським променям дозволяє детально й точно візуалізувати стан людського тіла. Томографи використовують, зокрема, для виявлення пухлин, травм, кровотеч, захворювань серця чи нирок. Також томографи використовують для виявлення та визначення важкості пневмонії – зокрема й спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Якість результату дослідження залежить від кількості зрізів органу чи ділянки тіла, які може відобразити томограф. Це один із ключових параметрів пристрою, який враховується і в закупівлях.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!