Лікарні Львівщини отримають п’ять нових рентген-апаратів

1495 0
Кабінет Міністрів на закупівлю нового діагностичного обладнання виділив для лікарень області 12,5 млн гривень.
Фото: NNS

Фото: NNS

Лікарні Львівської області, які залучені до заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби, отримають п’ять нових рентген-апаратів. Загалом від уряду для Львівщини передбачили 12,5 млн грн. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Зокрема по одному рентген-апарату отримають Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ, Дрогобицька міська лікарня, Золочівська центральна районна лікарня та два апарати отримає Перше територіальне медичне об’єднання.

Читайте також: Чому львівським лікарням потрібні не лише апарати ШВЛ, а й КТ

Загалом на закупівлю рентген-апаратів для українських регіональних медичних закладів, які залучені до лікування хворих із Covid-19, уряд виділив 210 млн грн. Планують закупити 84 рентген-апарати. Кошти перерозподілять у межах субвенції місцевим бюджетам.

Нагадаємо, що Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ОХМАТДИТ включена у програму «Великого будівництва», тому для неї планують збудувати новий хірургічний корпус. Він буде розташований на території обласного перинатального центру, що на вул. Джорджа Вашингтона.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!