Лікарні першої хвилі на Львівщині забезпечені засобами індивідуального захисту на два тижні

1481 0
За тиждень Львівська область отримала 60 тонн медичних вантажів.
Фото: Наталія Тімко/Фейсбук

Фото: Наталія Тімко/Фейсбук

Лікарні на Львівщині, які першими прийматимуть хворих на коронавірусну інфекцію, забезпечені засобами індивідуального захисту на два тижні. Про це сказав голова ЛОДА Максим Козицький в ефірі Tvoemisto.tv під час бізнес-сніданку BreakWest.

«Ми зараз хочемо збільшити цей запас до 30 днів. Далі, відповідно, будемо забезпечувати лікарні другої хвилі», – каже Максим Козицький.

Читайте також: Сидіть вдома - це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

Окрім засобів індивідуального захисту, говорить голова ЛОДА, область закупила 8 тис. кисневих масок, що будуть поставлені до кінця наступного тижня.

Також Максим Козицький розповів, що цього тижня Львівщина отримала 60 тонн медичних вантажів, що будуть розподілені між лікарнями.

Після забезпечення базових лікарень першої хвилі, будуть забезпечуватись лікарні другої хвилі. Зараз у спецфонді бюджету Львівщини, за словами Максима Козицького, закумульовано 295 млн грн, з яких більша частина – з міського бюджету Львова, частина – з обласного, ще частина – від благодійників, а решта – з бюджетів міст обласного значення та інших місцевих бюджетів.

Частково, каже Максим Козицький, ці гроші будуть використовувати на доплати медикам лікарень другої хвилі.

Читайте також: Що, у кого і за скільки купують лікарні Львова для боротьби з короанвірусом

Нагадаємо, лікарнями першої хвилі на Львівщині визначено Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, Центр легеневого здоров'я, Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи, 8-му міську клінічну лікарню.

До лікарень другої хвилі віднесені Камянка-Бузька, Сокальська, Яворівська ЦРЛ, Рудківська і Стебницька міські лікарні, Стрийська центральна міська лікарня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!