Лікарні щокварталу звітуватимуть за благодійні внески

1521 0
У Міністерстві охорони здоров’я підписали відповідний наказ, який набуде чинності з 2018 року.
фото: alaan.tv

фото: alaan.tv

З першого січня 2018 року заклади охорони здоров'я зобов’язані звітувати за зібрані благодійні внески з фізичних та юридичних осіб. За даними в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, на сьогодні майже у кожному закладі охорони здоров'я працює благодійний фонд, а 7 з 10 пацієнтів платили до нього внески. «Обсяги благодійних пожертв – сотні мільйонів гривень, однак до цього часу звітність цих фондів про зібрані кошти часто була недоступною чи непрозорою» -- написала вона на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Читайте також: Які медичні послуги в Україні будуть платними. Перелік. Оновлено

За її словами, мають бути створені умови, за яких фонд та лікарня будуть прозоро та публічно звітуватись про обсяги надходжень і використання благодійних пожертв, бо ніхто не довіряє і не довірятиме фонду, який не працює прозоро.

За словами Уляни Супрун, підписаний наказ створює механізм для моніторингу коштів, які жертвують у благодійні фонди лікарень. Він зменшує можливість використання схем, що існували до цього і містили корупційні ризики та підвищує довіру пацієнтів до благодійності у лікувальних закладах.
В.о.міністра вважає, що завдяки наказу можна буде реально оцінити дієвість фінансової та матеріальної допомоги благодійних фондів, про яку постійно говорять керівники закладів охорони здоров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!