Лікарня Львова отримала дороговартісний препарат для лікування різних форм артриту

10258 0
Препарат Україні подарувала компанія Johnson & Johnson.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові передали препарат «Simponi» для лікування різних форм артриту. Міжнародне непатентоване найменування – голімумаб. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Хвороба-детектив. Як діагностувати ревматизм та навчитись з ним жити

Дороговартісні ліки Міністерству охорони здоровʼя надійшли від групи компаній Johnson & Johnson. Загалом – 210 флаконів «Simponi».

Крім Львова, ліки вже надійшли в обласні клінічні лікарні Тернополя, Івано-Франківська, Хмельницького та Києва.

Чимало пацієнтів отримували цей препарат через державні закупівлі, але з початком війни процеси ускладнилися. Відтак, компанія-виробник вирішила передати ліки гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, що Львівщина вперше отримала дорогий препарат, що застосовують під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією «Spinraza». Зокрема, один флакон «найдорожчої ін’єкції» у світі коштує понад 100 тис. доларів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!