Лікарня швидкої допомоги отримала ще 100 кисневих концентраторів

1217 0
Прилади для оксигенотерапії закупили в Туреччині за понад 2 млн грн.
Фото: лікарня швидкої допомоги

Фото: лікарня швидкої допомоги

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, отримала ще 100 кисневих концентраторів для лікування кисневозалежних пацієнтів. Нові сучасні прилади для оксигенотерапії закупили в Туреччині за кошти Львівської міськради, та доставили до лікарні за підтримки благодійників – компанії Meest, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Львівський викладач пожертвував річну зарплату на закупівлю кисневого концентратора

Загальна вартість придбаного обладнання – 2 255 704 грн.

За словами медичної директорки з лікувальної роботи лікарні швидкої допомоги Лесі Кобецької, 10-тилітрові концентратори вже передали на відділення як терапевтичного профілю, так і хірургічного.

Читайте також: У Львові в тимчасове користування почали видавати кисневі концентратори

«Крім прямої кисневої терапії для пацієнтів із Covid, обладнання можна застосовувати також в операційних, відділеннях реанімації та фізичної реабілітації. Воно зручне, мобільне, просте в застосуванні», – каже Леся Кобецька.

Читайте також: У Львові збирають гроші на кисневі концентратори тим, кого нікуди госпіталізувати

Загалом, станом на сьогодні в лікарні швидкої допомоги вже є 305 кисневих концентраторів. Крім цього, нещодавно в лікарні запрацював ще один додатковий кріоциліндр на 8 тонн, що дозволяє забезпечити централізованим киснем усіх пацієнтів, що під'єднані до мережі.

Нагадаємо, у новому відділенні лікарні швидкої допомоги нещодавно розгорнули ще 130 ліжок для хворих на Covid-19, загалом тут уже є 180 ліжок. До кінця року у лікарні облаштують 350 ліжок для хворих із Covid-19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!