Лікарня у Львові отримала препарат для вакцинації від раку шийки матки. Як зробити безкоштовно

5288 0
Щеплення проти вірусів папіломи людини запобігає інфікуванню і зменшує ризик розвитку раку шийки матки.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Західноукраїнський дитячий спеціалізований медичний центр отримав ще один препарат для захисту жінок від раку шийки матки. Минулого тижня тут розпочали безкоштовну вакцинацію від вірусу папіломи людини квадривалентною вакциною «Гардасил-4» жінок віком до 18 років.

Джерело: пресслужба ЗУДСМЦ

Як отримати щеплення від ВЛП безкоштовно:

  • отримати консультацію у педіатра чи імунолога Центру (скерування від сімейного лікаря потрібно лише для імунолога);
  • фахівець видасть скерування на вакцинацію;

 

Чому важливо вакцинуватися від вірусу папіломи людини?

Більшість випадків раку шийки матки пов’язані з вірусами папіломи людини, який передається статевим шляхом. Щеплення проти вірусів папіломи людини запобігає інфікуванню і зменшує ризик розвитку раку шийки матки. Вакцинація проти ВПЛ запобігає  понад 75% ракових захворювань, пов’язаних з цими вірусами.

Читайте також: Одужати за 10 хвилин. Як на Львівщині діагностують жіночий рак на ранніх стадіях

Захист, який забезпечує вакцина проти ВПЛ, триває довго. За спостереженнями, близько 12 років після вакцинації захист від ВПЛ залишався високим, без ознак зниження.

Додамо, що із 2017 року у лікарні діє обласна програма, у межах якої безкоштовно вакцинують дівчато до 15 років зі Львова та області від вірусу папіломи людини. На сьогодні уже провакцинували 5 780 підлітків препаратом «Церварікс». Зараз додатково отримали вакцину «Гардасил-4». Щепитись нею зможуть дівчата віком від 9 до 18 років з усієї України.

Записатись на консультацію до імунолога  можливо за телефоном: (050) 027 01 19, а запис до педіатра за телефонами реєстратури: (032) 270 22 07, (063) 189 70 50, (097) 150 70 53.

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!