У лікарнях Львова є 277 кисневих концентраторів. Скільки ще закуплять

2696 0
Зараз у міських лікарнях є 277 кисневих концентраторів, приблизно стільки ж має надійти у грудні.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На сьогодні у лікарнях Львова є 277 кисневих концентраторів. Проте до середини грудня очікують ще 255 таких апаратів. Саме ці концентратори вкрай необхідні для лікування хворих на коронавірус у важкому стані. Про це повідомила заступниця міського голови й керівниця міського штабу протидії Covid-19 Галина Слічна, повідомляє ЛМР.

Загалом у лікарнях міста вже облаштували 426 точок доступу до кисню, проте їх кількість постійно збільшують, аби всі ліжка для хворих на коронавірус були обладнані киснем.

Зазначимо, що половина усіх пацієнтів, які потрапляють у лікарню з Covid-19, потребують кисню. Посадовці запевняють, що львівським пацієнтам вистачає кисневих концентраторів.

Читайте також: У Львові збирають гроші на кисневі концентратори тим, кого нікуди госпіталізувати

Нагадаємо, львівська лікарня швидкої медичної допомоги, що на вул. І. Миколайчука, 9, на початку листопада отримала 35 кисневих концентраторів для лікування хворих на коронавірус. У новому Covid-корпусі розгорнули перші 50 ліжок.

Загалом в області із 3435 ліжок, де лікують хворих на коронавірус, 2072 забезпечені киснем. Тобто, киснем забезпечені 60,3% ліжок. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!