Лікарням, які не визначені МОЗ та НСЗУ, із травня заборонено приймати хворих на Covid-19

2445 0
За роботу у березні і квітні їм заплатять.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

НСЗУ готує чотири пакети послуг, що стосуються лікування хворих на коронавірус. Контракти за цими пакетами укладатимуть з 1 червня. Про це під час онлайн-пресконференції розповіла керівниця НСЗУ Оксана Мовчан.

Один із цих пакетів буде тимчасовим і стосуватиметься медзакладів, які не є в переліку від МОЗ та НСЗУ, що визначає лікарні, які можуть приймати хворих на ковід.

«За цим пакетом ми оплатимо послуги лікарням, які не є в переліку, але у березні-квітні приймали хворих на Covid-19. Бо на початку, коли система ще не була відпрацьована, хворий міг потрапити у будь-який медзаклад», – говорить Оксана Мовчан.

Читайте також: Скільки грошей отримали львівські лікарні від НСЗУ після реформи

Вона зазначає, що з 1 травня лікарні, що не є у переліку від МОЗ та НСЗУ, не можуть приймати хворих на коронавірус.

«Ми не хочемо, щоб такі хворі були скрізь та інфекція поширювалась, а медики були не захищені. Тому це з 1 травня заборонено», – каже керівниця НСЗУ.

Щодо трьох інших «коронавірусних» пакетів, то перший стосується роботи бригад екстреної медичної допомоги, що мають справи з хворими на коронавірус. Сума оплати тут розраховуватиметься в залежності від навантаження на бригаду.

Другий пакет стосується роботи мобільних бригад, які виїжджають до хворих чи пацієнтів з підозрою. Тут сума розраховуватиметься у залежності від кількості виїздів, яких має бути не менше 150 на місяць.

У третьому пакеті ідеться про медзаклади, де надають стаціонарну допомогу хворим на Covid-19.

За словами Оксани Мовчан, у ці пакети входить і закупівля медикаментів для лікування коронавірусу, і 300% від окладу на доплату усім медичним працівникам. Але ці три пакети стосуватимуться лише визначених лікарень. Нагадаємо, на Львівщині їх є 10.

Читайте також: У п'ятьох медиків Львівської обласної лікарні підозрюють коронавірус

«Фінансування отримають всі – за принципом пожежних бригад. Не обовязково має щось горіти, аби в певному місці була пожежна бригада», – каже Оксана Мовчан.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!