Лікарняні виплачуватимуть за новими правилами. Що зміниться

1892 0
Із 1 січня 2023 року необхідно звертатися до органів Пенсійного фонду України.
Фото: vsim.ua

Фото: vsim.ua

Із 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний Фонд України. Це передбачає Закон України від 21.09.2022 № 2620-IX та постанова Кабінету Міністрів  від 02.12. 2022 № 1350, – повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Зокрема, для вирішення питань з призначення, перерахування та страхових виплат з відшкодування шкоди, заподіяної потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві та/або професійного захворювання або особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, з 1 січня 2023 року необхідно звертатися до органів Пенсійного фонду України.

Читайте також: Кабмін погодив запровадження електронних трудових книжок

Додамо, що разом із документами необхідними для призначення, перерахування, продовження та страхових виплат і соціальних послуг подають у паперовому вигляді особисто, або через уповноваженого представника до територіального органу Пенсійного фонду (сервісний центр). Окрім цього, можна в електронній формі через вебпортал електронних послуг ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису чи електронної системи BankID, або через Портал Дія. Рішення приймають протягом 10 днів після надходження заяви з усіма необхідними документами.

Нагадаємо, у 2021 році в Україні запровадили електронні лікарняні. У Львові також медзаклади також перейшли на електронні картки пацієнтів.
Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!