Лікарню у Брюховичах доєднали до першого медичного об'єднання Львова

3062 0
В амбулаторії сімейної медицини №7, що у Брюховичах, нині реабілітують людей після коронавірусу.
Фото:google.commaps

Фото:google.commaps

Міську комунальну лікарню  №7, що у Брюховичах, приєднали до першого медичного об’єднання Львова «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги». Рішення прийняли сьогодні, 23 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради.

Читайте також: Недовіра директорці. Що відбувається у львівському ОХМАТДИТі

В лікарні №7, що у Брюховичах, нині реабілітують людей після коронавірусу. Під час засідання голова медичної комісії Львівської міської ради Валерій Веремчук пояснив, що до нині лікарня перебувала на утриманні міста, не мала договорів з НСЗУ.

«Це лікарня, яку ми рік утримували з міського бюджету. Вона не мала послуг за пакетми НСЗУ, фактично це медичний музей в Брюховичах. Зараз вона функціонує, бо є на балансі першого ТМО як реабілітаційне відділення і для того, щоби вона функціонувала, як медичний заклад, нормально, її треба передати юридично», – зазначив він.

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об’єднання найбільших лікарень Львова

Нагадаємо, що у Львові створили три територіальні медичні об’єднання. Вони складаються з дев’яти міських медзакладів.

ТМО «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» надаватиме невідкладну, ургентну допомогу. Об'єднуються три міські лікарні: 

  • «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова»;
  • «8-у міська клінічна лікарня м. Львова»;
  • «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова».

У ТМО «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» об'єднуються чотири міські лікарні: 

  • «Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева»,
  • «4-а міська клінічна лікарня Львова»,
  • «5-а міська клінічна лікарня Львова»
  • «Лікарня «Госпіс» Львова».

У «Львівське клінічне територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології» об’єднаються два медзаклади:

  • «Пологовий клінічний будинок № 1 Львова»,
  • «3-я міська клінічна лікарня Львова»

Додамо, у медицині Львова планують масштабні зміни. Уже з наступного року для пацієнтів обіцяють кращий сервіс і якісніше надання медичної допомоги, для лікарів і медсестер – удвічі вищі зарплати і можливість розвиватись професійно, а для міста – створити потужні медичні об’єднання, які зможуть бути фінансово стійкими та незалежними.

Структура ТМО буде створена таким чином, що керуватиме нею один генеральний директор. У його підпорядкуванні буде кілька структурних підрозділів – лікарні, які входять в об’єднання, бухгалтерія, відділ кадрів, господарська частина.

Обиратимуть керівника ТМО на конкурсній основі. Ті керівники лікарень, які зараз при посадах, можуть змінитися або ж залишитись, якщо подадуть свою кандидатуру на конкурс. Призначатиме їх генеральний директор.

Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!