Лікарям-ФОПам дозволили проводити вакцинацію

1865 0
Крім цього, у МОЗ змінили вимоги до місць, у яких можна проводити вакцинацію.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Міністерство охорони здоров’я дозволили лікарям-ФОПам вакцинувати пацієнтів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: За останні 1,5 місяці на Львівщині зменшилась захворюваність на кір

Йдеться про сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів, які уклали договір з НСЗУ. Відповідно до договору, лікарі ФОП мають безкоштовно надавати весь перелік послуг, серед яких і робити щеплення.

Крім цього, у МОЗ змінили вимоги до місць, у яких можна проводити вакцинацію. Поняття «кабінет щеплення» замінили на «пункт щеплення», а вимоги до нього не містять зайвих обмежень, на кшталт розміру площі приміщення. 

Тепер регулюють вимоги до трьох базових речей:

  • безпечності медичного імунобіологічного препарату;
  • інфекційного контролю (захист пацієнта та медичного працівника);
  • дотримання правил поводження з епідемічно-небезпечними медичними відходами.

Читайте також: У Львові від ускладнень кору помер дворічний хлопчик

Пункт щеплення може бути постійним або тимчасовим. Він має бути обладнаний холодильником, термометром, столиком, наборами лікарських засобів, коробкою для утилізації шприців, ліжком, місцем для гігієни рук, пристроєм для знезараження повітря, інформаційними матеріалами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!